טפיל עור עיקש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפיל עור עיקש
    רון
    26/08/2012

היי,
    יש לי כלבה מעורבת בת 4 עוד מעט ומזה כמה חודשים יש לה אדמומיות בחלק הפנימי של כפות הרגליים הקידמיות שלך. היא ליקקה אותם הרבה ולעסה. בנוסף גם הפנים שלה האדימו קצת. היא גם התגרדה המון - בעיקר מחוץ לבית.
    בביקור אצל וטרינר לפני חודשיים וחצי הוא אבחן דמודקס. הכלבונה קיבלה 3 זריקות (אחת כל שבועיים) ולאחר מכן טיפול בסירופ בחודש (האחרון) כמעט. זה לא ממש עזר והיא המשיכה להתגרד.לפני כשבוע הוא נתן לה זריקת סטרואידים ובמשך שלושה ימים כדורים. זה הפסיק לה את הגירודים וקצת שיפר את המצב אבל יומיים אחרי סיום הכדורים היא חזרה להתגרד וכעת המצב שב לקדמותו.
    אני מצרף תמונה של כף הרגל האחורית שלה.
    רעיונות מה זה יכול להיות ואיך לטפל?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טפיל עור עיקש

הוספת תגובה

• טפיל עור עיקש - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/09/2012

רון שלום,
    האם הגירוד עונתי (ואם כן באיזה עונה הוא מופיע?)? האם הגירוד מופיע רק בכפות הרגליים ובפנים? באיזו תדיורת הכלבה מטופלת נגד פרעושים (אמפולה)? האם אתם מקלחים אותה או שהיא רוחצת בים בתדירות גבוהה? מה הכלבה אוכלת? האם ישנם סימנים נוספים לגירוד (כהקאות, שלשולים וכו')? האם כעבור החודש טיפול עם הסירופ (אני מניחה שהטיפול היה עם אייברמקטין) נעשתה בדיקה חוזרת לנוכחות הטפיל (דמודקס)? האם לאחר הטיפול בסטרואידים חל שיפור בלקויות מעבר לשיפור בגירוד? מה הופיע קודם הקרחות או הגירוד (באלגיות הגירוד יופיע קודם ללקויוית העוריות ואילו בנגיעות בטפילים הלקויות יקדימו את הגירוד) ?
    אדמומיות וגירוד בכפות הרגליים ובפנים יכולים לנבוע ממספר גורמים החל מנגיעות בטפילים (כדמודקס וסקאביאס), דלקות עוריות על רקע זיהומי (חיידקי או פטרייתי) או אוטואימוני (דלקות סטריליות הנובעות מתגובה נגד העצמי) וכלה באלרגיות (הגורם הנפוץ ביותר והנפוצות הן אלרגיה לפרעושים , לגורמים סביבתיים (אטופי) ולמזון). חשוב לדעת כי גירוד בין אם הוא ראשוני (הנובע מאלרגיה) ובין אם הוא משני לטפילים יכול להוביל לדלקות עורית. הסיבה לכך מתפקיד העור המהווה מחסום מכאני לחדירה של חיידקים ושוכני קבע אחרים של העור (כשמרים) ולכן ברגע שהמחסום נפרץ, מכל סיבה שהיא, החיידקים והשמרים יכולים לשגשג. כיוון שאלו מהויים גורם מגרד בפני עצמו, בעת טיפול בלקויות עוריות חשוב לטפל בגורם הראשוני (אלרגי/טפילים עוריים/דלקות אוטואימוניות) ובסיבוכים הנלווים כדלקות עוריות.
    לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לשלול נגיעות בטפילים עוריים וגורמים מזהמים (על ידי מגרדים ומשטחים עוריים) ורק לאחר מכן להתחיל לשלול מעורבות של אלרגיה בהנחיית הוטרינר. במידה וכלבתך אלרגית חשוב לדעת כי הורדת העומס האלרגני יכולה להביא לשיפור במצבה. הדרך הפשוטה ביותר היא שלילת מעורבות של אלרגיה לפרעושים ומזון. במידה וכל אלו לא יביאו לשיפור יש להמשיך אבחון ע"י לקיחת ביופסיות.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות רבות והנה התשובות

רון
    02/09/2012

הגירוד לא עונתי. לדעתי הוא איתה כבר חצי שנה ויותר. (עם כל הסימפטומים). כן היא מתגרדת רק במקומות ספציפים. היא מקבלת אמפולה כל שלושה חודשים (זה על פי מה שהוטרינר נותן לה) אחרי אמפולות אין שום שינוי בתדירות הגירודים והוא טוען שזה לא קשור לאמפולות אחרת הסימפטומים היו במקומות אחרים. אין הקאות או שלשולים. אכן הסירופ היה אייברמקטין ובפנים אולי קצת יותר שעיר מבהתחלה אבל היא עדיין מתגרדת וברגליים אין בעצם שום שינוי. במהלך השלושה החודשים האחרונים אנחנו כל שבועיים אצל וטרינר לביקורת. הסטרואידים אכן עזרו קצת אבל לדעתי זה היה קוסמטי כי פשוט היא לא התגרדה או שחקה עם המקומות המגורים אז קצת צמח יותר שיער אבל עכשיו (שבועיים אחרי) חזרנו לאותו מצב. בפנים היא התגרדה קודם וברגליים פתאם קלטנו שהיא אוכלת לעצמה את כל הרגל (טוב נו אני מגזים) והפנים של הרגל שלה ממש אדום וללא שיער.
    תודה על ההסבר המפורט - אני ממש מקווה שתמצא כבר הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא עבר והמצב רק מחמיר

רון
    03/11/2012

היי,
    תקציר הפרקים האחרונים. לקחתי את דונה לבדיקה בבית חולים בבית דגן - הגורם עדיין לא ידוע והיא ממשיכה לפצוע את עצמה המון.
    שאלה - קראתי שקולר סקאליבור נגד קרציות לא ממולצות לכלבים הסובלים מבעיות עור נרחבות.
    1. האם את מכירה את זה?
    2. האם את ממליצה במקרה של דונה להחליף לקולר אחר ובמידה וכן - המלצות ?

תודה ושבת שמשית ונעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא עבר והמצב רק מחמיר - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    04/11/2012

שלום רון,
    אני שמחה שהחלטתם לקחת את הכלבה לאבחון מעמיק יותר.
    בנוגע לקולרי סקאליבור - ישנם כלבים שלא מגיבים טוב לקולרים אלה ומפתחים סימנים קליניים, וישנם כלבים שפיתחו אלרגיה ואולי זה מה שמצאת ברשת. לא ידועה לי מניעה חד משמעית לשימוש בקולרים אלה בכלבים הסובלים מבעיות עור אבל אם אינך רוצה לקחת את הסיכון ניתן בהחלט לעבור לקולר קילטיקס שנחשב טוב מאוד ובטוח.
    נשמח לשמוע על ההתפתחויות במקרה של דונה.
    בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו