מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבי הנאמן -אייך יודעים שהגיע הזמן?רוני27/08/2012
שלום
אתמול התברר לנו שלכלבנו האהוב יש סרטן, בצילום רגל עקב צליעה התגלה גידול ובהמשך בצילום הריאות התברר שהריאה הימנית לא מתפקדת וכולה מלאה, לעומתה השמאלית נקייה לגמרי. בתחילה הוצע כריתת הרגל ולאחר צילום הריאות רק כדורים להקלה על כאבים. הוטרינר גם שיער שהוא סובל מקושינג (בנוסף מקבל אנלפריל ופוסיד עקב רשרוש בלב וכו'). בגילו המופלג כבר ציפינו לבעיות רפואיות, אך עדיין זו מכה קשה.
שאלותי הן: האם כדורים לכאבים זה טיפול מספיק? האם יש מה לעשות, הקרנות כימותרפיה...........?והאם במצבו כדאי וישטעם להלחם? בכמה זמן יוארכו חייו עם טיפולים כאלה ? האם בכל זאת כדאי לכרות את הרגל? האם זה יאריך את חייו ו/או יקל על הכאבים? האם כדאי לעשות ביופסיה בהרדמה? האם בגילו המחלה תתקדם לאט וזה יתן לנו עוד קצת זמן איתו?
האם אפשר להעריך כמה זמן עוד יחיה ? הוטרינר לא אמר כמה זמן הוא מעריך שנשאר לו אך תודה לאל כרגע לפי אייך שהוא נראה עדיין לא הגיע הזמן לקצר את סבלו. הכלב משתעל וצולע ופיפי בכל פינה אך אוכל, שותה, רודף אחרינו בכל הבית, משליט סדר על הכלבים האחרים שלנו (הילדים שלו), שמח ומשתדל לרוץ אלינו כשאנו חוזרים, ונראה "צעיר" מגילו.
אני יודעת שלחלק מהשאלות אולי אין תשובות אך חייבת לוודא שלא פיספסתי איזו שהיא אפשרות לעזור לו כי להגיד שאנחנו אוהבים אותו - לשון המעטה!!!
זה ממש עינוי לראות את הכלב הזה שהיה כל כך חזק ובריא כל השנים האלה צולע וסובל, הכלב המתוק המצחיק והחכם הזה (בורדר קולי מעורב) הוא חבר הילדות שלי והיום גם של בתי הקטנה שמאד קשורה אליו. הוא כלב מיוחד מאד ומגיע לו שננסה הכל להציל את חייו או להקל עליו. הוא איתנו משהיה גור קטן ולא מזמן חגג יום הולדת ונכנס לשנתו ה- 23 בלי עין הרע. הוא בן משפחה אהוב ויקר כבר כמעט 25 שנה, הוא מכיר אותי עוד לפני שהייתי אני, וכולנו כואבים מאד את הידיעה שנצטרך להפרד ממנו. לכן לא הייתי רוצה שיסבול רק בשביל עוד כמה ימים של אהבה (כי באמת כבר נתן לנו המון ימים מעל ומעבר) וכאן אני חייבת לשאול מתי או מה הסימנים לפיהם יודעים שהגיע הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבי הנאמן -אייך יודעים שהגיע הזמן? - תגובה
ד''ר סמדר טל31/08/2012שלום רוני,
צר לי לשמוע על מצבו של כלבך האהוב.
מתוך דברייך אני מבינה כי הוא אובחן עם גידול בעצם וככל הנראה גרורות בריאות. (מה הכוונה בריאה מלאה?)
הדרך לאבחן גידולי עצם היא אכן ע"י צילום בשלב ראשוני ולאחר מכן ע"י אספירציה (לקיחת דגימה ע"י מחט) מונחית אולטראסאונד מאזור ליטי בעצם (אזור שעבר נמק ופירוק). ניתן גם לבצע ביופסיה אם כי לא תמיד יש בכך צורך ואספירציה מספיקה ואף יותר אינפורמטיבית במקרים אלה.
המטרה של ההליך האבחוני היא ע"מ לדעת האם מדובר בגידול ולא פתולוגיה אחרת בעצם, וע"מ לדעת באיזה גידול מדובר שכן לכל גידול פרוגנוזה אחרת מבחינת קצב התפשטות, אפשרויות טיפול ומשך חייו של הכלב. גידול העצם הנפוץ ביותר בכלבים הוא אוסטאוסרקומה וב- 90% מהמקרים כבר יש גרורות בריאות בעת האבחון (גם אם הן לא נראו בצילום רנטגן). במידה והגרורות נראות בצילום מטרת הטיפול היא רק להקל על סבלו של הכלב ולכן הטיפול כולל כריתה של הרגל ומשככי כאבים. יחד עם זאת אם כמות הגרורות גדולה מאוד לא תמיד אופציית הניתוח אפשרית.
במידה ולא נראו גרורות בצילום אופציות הטיפול הן כריתה וכימתרפיה שמטרתה למנוע/להאט את התפשטות הגרורות (שכן יש לזכור שב-90% מהמקרים כבר יש גרורות ורק ב-10% מהמקרים נראה אותן בעת האבחון).
הפרוגנוזה במקרים הטובים ביותר (אבחון מוקדם, בו לא נראו גרורות וטיפול מלא הכולל כריתה וכימותרפיה והקרנות) היא זמן חיים ממוצע של עד שנתיים. ברב המקרים האלה מדובר על עד שנה ובמקרה שכבר נראו גרורות בעת האבחון עד 3 חודשים.
במקרה שלכם, אם אכן מדובר בגידול עצם וגרורות שמילאו את כל הריאה, אז טיפול להקלה בסבלו הוא אכן הדבר הנכון לעשות. כריתה של הרגל אכן תקל על הכאב בזמן שנותר לו אך על הוטרינר שלכם להעריך את מצבו הסיסטמי והאם יוכל לעמוד בניתוח.
לגבי שאלתך האחרונה, זוהי אכן שאלה קשה ואין עליה תשובה חד משמעית. עלינו לזכור שלמרות אהבתנו הרבה לבעל החיים שלנו המטרה שלנו בסופו של דבר היא למנוע ממנו לסבול ולשמור על איכות החיים שלו. לכן אחת הדרכים לדעת שהגיע הזמן להפרד היא כאשר איכות חייו של הכלב נפגעת באופן משמעותי. אחת הדרכים האובייקטיביות לדעת מתי זה קורה היא לערוך רשימה של פעולות שבעיניכם מעידות על איכות חיים תקינה, ללא סבל, של כלבכם וכאשר רב הסעיפים ברשימה זו אינם נענים ככל הנראה שאיכות חייו של כלבכם נפגעת ויש לשקול את הפרידה.
מקווה שאינפורמציה זו תהיה לכם לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)