אמבטיה לגור ועוד שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמבטיה לגור ועוד שאלות
    לי
    28/08/2012

שלום,
    יש לנו גורון בן חודשיים וחצי והוא מלוכלך מאוד. אני מבינה שבגיל הזה מוקדם מידי לעשות אמבטיה? האם יש דרכים אחרות בהן ניתן לנקות אותו קצת? אשמח להמלצות.
    כמו כן, יש לנו מזון גורים יבש יוקנובה לגורים בינוניים. אני נותנת לו שלוש פעמים ביום, סה"כ 250 גרם. (הוא גור בינוני, שוקל ארבעה קילו). האם זה בסדר?
    ולבסוף שאלה אחרונה. יש לנו גם ארנב. כיצד כדאי להכיר ביניהם כדי ליצור אוירה טובה ועל מנת שיוכלו לחיות יחד בטוב? הכנסנו את הגור לחדר של הארנב כבר פעמיים, כשאנחנו מחזיקים את הכלב בידיים והארנב בכלוב. שיבחנו את הכלבלב (שהתנהג יפה -לא נבח, רק רחרח בסקרנות). כיצד כדאי להמשיך את ההכרה ביניהם?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה לגור ועוד שאלות

הוספת תגובה

• אמבטיה לגור ועוד שאלות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    31/08/2012

שלום לי,
    בעקרון לא מומלץ לרחוץ גורים מתחת לגיל 12 שבועות, אך במידה והוא מלוכלך מאוד את בהחלט יכולה לנקות אותו עם מטלית לחה ולייבש אותו היטב לאחר מכן.
    בנוגע למזון - ע"ג האריזה יש טבלה של כמות המזון המומלצת עפ"י גיל ומשקל, כרגע הכמות שאת נותנת היא בסדר גמור עפ"י המלצות אלו. תמשיכי לעקוב אחר משקלו ככל שיתבגר ושני את המינונים בהתאם.
    לשאלתך האחרונה, הכרה הדרגתית ומבוקרת בין הגור לארנב היא השיטה המומלצת ביותר גם לכלב וגם לארנב ע"מ ליצור הרגל של שניהם זה לזה ולמנוע סטרס ופחד אחד מהשני. צריך סבלנות רבה ולקחת בחשבון שיתכן והתהליך יקח זמן. יש להתחיל בשהיה ביחד באותו חדר, בהתחלה לפרקי זמן קצרים בלבד, להאריך לאט לאט את פרקי הזמן ואת המרחק והקרבה בין השניים. ניתן לשלב זאת גם עם חיזוקים חיוביים לכלב כאשר הוא מתנהג כראוי (צ'ופרים כגון חטיף טעים). התנהגות ראויה במקרה הזה היא התעלמות מהארנב ו/או רחרוח בלבד ולא נסיונות משחק איתו (שכן אלו עלולים לגרום לארנב לסטרס ואף נזק או לחילופין לנסיון תקיפה של הארנב את הכלב שעלול להוביל לריב בין השניים).
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו