מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות בנוגע לגור חתולים.עידן12/09/2012
יש לי גור בן 5 שבועות (פלוס מינוס) - שנמצא אצלי מגיל שבועיים.
יש לי שתי שאלות:
1) הוא כרגע מתחיל לאכול אוכל יבש (מורטב ומעורבב עם ממרח)...
השאלה היא - איך מרגילים אותו לשתות?
הוא אמור לשתות מים מצלוחית קטנה?
בינתיים הוא אוכל לבד באופן מעולה, אבל הוא לא שותה!!
(אני נותן לו שתי ארוחות עדיין מהבקבוק כדי שיקבל נוזלים....)
2) הוא בשלב שהוא כבר מתחיל לעשות צרכים לבד.
שמתי לו לפי ההמלצה ארגז חול קטן בפינת החדר ואני מחכה שהוא יגש אליו.
השאלה היא - בכמה פעמים שהוא ניגש לארגז, הוא ניסה לאכול את החול...
(קניתי לו חול מתגבש של חתולים)
האם זה נורמלי?
אם הוא בולע את החול המתגבש זה יכול לעשול לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנוגע לגור חתולים. - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012עידן שלום,
לשאלתך הראשונה, הגור לא שותה כיוון שהוא מקבל הרבה נוזלים בארוחות שלו. יש לשים לו קערת מים חופשית ולהקפיד על החלפת המים באופן יומיומי בכדי לשמור על טריותם. חתולים יכולים להיות מאוד בררניים בשתייתם ולעיתים ,בחתולים בעיתיים, יש צורך בהעשרת הסביבה במתקני מים (כמזרקות) לעידוד שתייה.
לגבי נושא הצרכים, האם הוא כבר נתן שתן וצואה עצמאית? האם הצואה תקינה? יש לנסות להחליף חול לסוג אחר או בשלב התחלתי זה לשים גזרי עיתון כתחליף לחול, כיוון שאכילת חול אכן יכולה להביא לבעיות במערכת העיכול.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)