פרעושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרעושים
    עלמה
    12/09/2012

שלום,
    אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים לשאול את השאלה הזו - אני מקווה שבכל זאת תוכלו לעזור לי. לפני בערך שלושה חודשים הדברנו את הדירה דברה מקצועית נגד פרעושים (שימשנו בית אומנה לכלב שהגיע עם המון פרעושים וחששתי שתהיה "מכה" בבית). בינתיים הכלב מצא בית מאמץ ואנחנו לקחנו גור. הוא הגיע אלינו בגיל חודשיים וחצי והוטרינר שם לו ספריי של פרונטליין. היום היינו שוב אצל הוטרינר לחיסון משושה שלישי וגילינו על הגורון כמה פרעושים. עשינו אמבטיה ועוד יומיים נשים אמפולה. שאלתי היא האם ההדברה שנעשתה לפני כשלושה חודשים עדיין תקפה או שכדאי לרסס שוב? אני מניחה שבכל מקרה צריך לנקות ולשאוב את מקום המרבץ אבל אולי בכל זאת ההדברה המקצועית עדיין "תופסת".

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרעושים

הוספת תגובה

• פרעושים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/09/2012

עלמה שלום,
    אמפולות נגד פרעושים הם אכן טיפול יעיל ברב המקרים, אך יש לזכור כי לוקח לתכשיר כ- 48-72 שעות להתפזר בעור הכלב ולהגיע למלוא האפקט שלו(תלוי בתכשיר - יש אמפולות שונות). כמו כן יש לקחת בחשבון כי הפרעושים שאנו רואים על הכלב הם רק הפרעושים הבוגרים והם מהווים אחוז קטן מכלל הבעיה. הפרעושים הבוגרים מטילים ביצים שנופלות מפרוות הכלב לסביבה, שם בוקעים הזחלים שמתגלמים ויכולים להמתין כגולם תקופות ממושכות מאוד עד שמתקבל גירוי לבקוע (נוכחות בע"ח ואדם). יש אמפולות שמונעות את בקיעת הביצים (רוולושן,פרונטליין +) ואחרות הורגות את הפרעוש הבוגר והזחלים בלבד (אדוונטג', אדוונטיקס). יש ליישם את האמפולות אחת לחודש לאורך כל השנה באופן סדיר על עור יבש ( במידה והכלב עבר רחיצה יש לחכות יומיים). לגבי הנגיעות הסביבתית הפרעושים אוהבים לחיות בגושי אבק ופרווה ולכן נקיון בתדירות גבוהה יכול להועיל.
    מומלץ להתחיל בנקיטת אמצעים אלו ובמידה ובעיית הפרעושים לא נפתרה לחזור על ההדברה לאחר התייעצות עם חברת ההדברה ומשך יעילותה. חשוב לזכור שבזמן ההדברה יש להרחיק את בעלי החיים למשך 24 שעות ולנקות היטב את הבית לפני הכנסתם.
    בהצלחה ורק בריאות
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי נזהרת מלרסס גורים

רוני
    27/09/2012

עדיף אמפולות שלא ירעילו אותו.
    ניתן לשים אמפולה נגד פרעושים כבר מגיל שלושה חודשים.
    ישנן מספר חברות בשוק, תבדקי מה עובד על החמודון. אני מתמשת באדוונטאג' וזה ממש יעיל (הוטרינר שלי המליץ לי וזה עובד יופי) אבל יש עוד חומרים כמו רוולושן שאותו לא רציתי כי הוא ממש תרופה ונכנס למחזור הדם של בעל החיים בניגוד לאדוונטג' שפועל ביעילות אבל בלי להכנס לדם של החיה. מקווה שעזרתי, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו