זריקות הפלה לכלבה-לא עבדו.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות הפלה לכלבה-לא עבדו.
    חמוטל אורגד
    27/09/2012

שלום רב,
    יש לי כלבה מסוג "שיבה אינו". בחודש אוגוסט היא הייתה בייחום (השני שלה) והצליחה לחמוק ממני ולהזדווג. דיברתי עם הווטרינר והוא אמר לי לבוא עוד 10-11 ימים כדי לתת לה זריקות להפלה. הזריקות ניתנו בהפרש של יום ולמיטב הבנתי לא היה סיכוי שיתקיים לאחריהן הריון. מאז הזיווג עברו בסה"כ 49 יום. לפני 10 ימים בערך הכלבה התחילה להקיא בבקרים. לקחתי אותה לווטרינר והזכרתי שהיא קיבלה זריקות הפלה. מיששו לה את הבטן לבדוק שהכל בסדר ואמרו לי שזה לא קשור ואולי יש לה צרבת. ליתר ביטחון נתנו לה כדורים נגד דלקת ברחם. אתמול חזרתי לוטרינר לאחר שבמהלך השבוע הכלבה פיתחה עטינים, הבטן שלה ירדה והיא נעשתה עייפה. היא מיששה את הבטן של הכלבה שוב והחליטה לעשות אולטרסאונד. התגלו שלושה גורים. שניים חיים עם לב ועצמות והכל ואחד מת. הוטרינרית הייתה בשוק ואמרה ש12 שנה היא במקצוע ולא קרה לה דבר כזה. היא החליטה שזה זמן גבולי לתת עוד שתי זריקות (אמרה שאפשר עד 45 יום לאחר סיום הביוץ) אנחנו מאוד מודאגים לגבי הכלבה. לא יודעים למה לצפות. אם הגורים שרדו עד עכשיו, הזריקות הנוספות עלולות לפגוע בהם? אם לא תהיה המלטה מוקדמת הגור המת עלול לסכן אותה כשהוא ממשיך להיות שם. אנחנו לא יודעים מה לחשוב בבית. מה הסיכונים, מה מצפה לנו. הצילו!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זריקות הפלה לכלבה-לא עבדו. - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    30/09/2012

שלום חמוטל, סליחה על התגובה המאוחרת.
    אני מניחה שהזריקות שניתנו הן של חומר שנקרא אליזין ולפי מה שאני קוראת נראה שהוטרינרית שלך אכן עקבה אחר הפרוטוקול בצורה נכונה. ניתן אכן לחזור על זריקה זו עד יום 45 - בצורה בטוחה.
    לעיתים קורה- למרות שימוש נכון בתרופה- שהיא אינה מבצעת את פעולת ההפלה- או מבצעת הפלה חלקית.
    יש לבצע לטעמי - הפלה חוזרת תוך כדי שילוב של תכשירים-קיימות אפשרויות שונות לשילוב של אליזין עם חומרים נוספים- על מנת למנוע סיבוכים בשל הגור שכן מת.
    לאחר מכן יש לבצע אולטראסאונד בכדי לודא שלא נותרו גורים ברחם ושלא נוצרה דלקת.
    יש לחזור ולערוך ביקורת מאוחר יותר-ולודא שהרחם והכלבה בריאים.
    בהצלחה

ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו