מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גור חתולים עזובגלית30/09/2012
ד"ר שלום
הבוקר ילדיי ואני מצאנו גור חתולים קטן שמישהו השאיר עם קופסה על גדר האבן שמקיפה את הבניין שלנו. הגור הוא כבן חודש והיה מאד מסכן כי לא יכול היה לרדת משם. הוא היה מאד ידידותי והתחנן שניקח אותו. לא יכולנו לעמוד בפניו אז לקחנו אותו לחצר לגדל אותו שם.
על פניו הוא נראה בריא. הוא חיוני, העור שלו והפרווה שלו נראים בסדר. הוא שתה חלב ואכל קצת לחם רטוב.
שאלתי היא: איך אני יכולה להיות בטוחה שאין לו מחלות מדבקות מסוכנות כמו כלבת? ילדיי הקטנים משחקים איתו כל היום.
כמו כן, אשמח לדעת מה אני צריכה לתת לו לאכול. אין לךי נסיון עם גורים קטנים כאלה.
אודה על תשובתך
בברכה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים עזוב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/09/2012שלום גלית,
ראשית כל הכבוד, ומזל טוב לרגל הצטרפות בן המשפחה החדש!
לפני הכל הייתי ממליצה כי תגשו עם הגור החדש לוטרינר ע"מ שיעריך את גילו, יוודא כי הוא אכן בריא וימליץ לכם על הטיפולים הנדרשים כגון חיסונים, טיפול מונע לפרעושים וכד'. יש להבהיר כי אין אנו יכולים להיות בטוחים כי גור חתולים מהרחוב אינו חולה כלבת אך אם לא ניכרים עליו סימני נשיכה והוא נראה בריא וחזק ניתן להעריך כי אינו נגוע. נגיף הכלבת עובר בנשיכה מבעל חיים נגוע - יש צורך במגע רוק המכיל נגיפי כלבת עם דם טרי, כלומר פצע פתוח טרי. לכן אם לא דווח באזורכם על חיה נגועת כלבת, והגור לא ננשך, הסיכוי כי הוא חולה כלבת קטן יחסית. וכאמור ע"מ להדבק מחיה חולה יש צורך בנשיכה שתפצע את העור.
בנוגע להאכלת הגור - גורים עד גיל 8 שבועות הם גורים יונקים לכן עליהם לקבל חלב אם או תחליף חלב לגורי חתולים. מעבר לגיל זה ניתן להציג להם מזון לגורי חתולים, רך בהתחלה ובהגרדה מעבר למזון יבש.
בהצלחה ורק בריאות!,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)