כלב משלשל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב משלשל
    אורלי
    08/10/2012

היי שמי אורלי ויש לי כלב בוקסר בן 11 שנים. כבר 5 ימים הכלב משלשל בצבע שחור,הוא אוכל את אותו אוכל שהוא אוכל כל הזמן. אני רוצה לציין שלפני שבוע וחצי הוא סיים אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין שהוא לקח במשך 10 ימים פעמיים ביום בכל פעם כדור וחצי,בגלל שהיה לו רימות בפה ,אז הרדימו אותו והוציאו את כל התולעים והוא המשיך לקחת אנטיביוטיקה. כמו כן הוא לוקח כדור ENALAPRIL20 כדור בבוקר וחצי כדור בערב כבר במשך שנה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב משלשל

הוספת תגובה

• כלב משלשל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    09/10/2012

אורלי שלום,
    האם כלבך מקיא? מה מצבו הכללי מבחינת תאבון ומצב רוח? האם ישנה אפשרות לחשיפה לרעל עכברים? האם הוא נוטל משככי כאבים (כרימדיל)? מה תדירות ומרקם השלשול (מימי או רירי)? ומה נפחו (מעט ועם קושי במתן צואה או הרבה)? מהיכן הגיעו הרימות?
    צואה שחורה מעידה על דם מעוכל ועל נזק לשלמות מערכת העיכול.
    שלשולים דמיים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), הרעלת מזון, חשיפה לרעלים (כרעל עכברים או זרחנים אורגנים) או לחומרים כורזיביים, גוף זר, גידולים, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב, גידולים ומחלות אנדוקריניות (סכרת שהסתבכה ואדיסון).
    בשל גילו המבוגר והשלשולים המתמשכים חשוב לשלול מחלות מחוץ למערכת העיכול, כמחלת כליה, כבד וגידולים שמופיעים בסבירות גבוהה יותר בכלבים מבוגרים. בנוסף עקב נוכחות דם מעוכל בצואה חשוב לשלול חשיפה לרעל עכברים או כיבים עקב טיפול תרופתי.
    חשוב לדעת כי שלשולים דמיים יכולים להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ואנמיה עקב אובדן הדם.
    יש לגשת לוטרינר מטפל בדחיפות לבדיקה כללית והמשך אבחון (בדיקות דם, שתן ואולטראוסאונד) ומתן טיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב משלשל-המשך

אורלי
    10/10/2012

הייתי אצל הוטרינר זה כנראה בגלל לקיחת הכדורים של דלקת הפרקים ללא כדורים שמגינים על הקיבה כרגע הפסיקו לכלב את השימוש בכדור ,ונתנו לו כדורים שמגינים על הקיבה ונתנו לו אוכל אחר למשך שבוע,ונעקוב לגבי הצואה ונבדוק שזה מסתדר,ואז הוטרינר אמר שהוא יציע לי כדורים אחרים לבעיה ברגליים האחוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו