מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתולה לבנהבת-חן11/10/2012
שלום לכולם
אני מאכילה ליד הבית שלי חתולה לבנה לגמרי בשם פיבי.
שמתי לב שבאופן קבוע היא סובלת מפצעים מאוחרי האוזניים. מידי פעם זה מדמם בדרך כלל זה בשלבי הגלדה מסוימים אבל זה לא עובר לה. שכנה שלי אמרה לי שזה בעיה של חתולים לבנים, שהעור שלהם תמיד רגיש. מעבר לזה היא חתולה חמודה ומאושרת, הפרווה שלה נראת בסדר.
השאלה שלי היא האם זה באמת בעיה של חתולים לבנים? ואם לא אז מזה יכול להיות?
אני מזכירה שאני לא בעלת החתולה היא רק נמצאת ליד הבית שלי ואני דואגת לה לאוכל ומים. לצערי אין לי כסף לקחת אותה לטיפול וטרינרי. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אני ממש מנסה למצוא לה בית אבל אנשים רואים את הגלדים ונגעלים מזה. הם חושבים שזה מדבק, האם זה יכול להיות מדבק? אני בכל מקרה לא נדבקתי בכלום ואני מקפידה לתת לה ליטופים ואהבה לפחות פעמים ביום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
אלכס23/10/2012היה לנו חתול לבן שסבל מאותה התופעה רק על האוזניים ומסביבן, הוטרינר אמר שזה סרטן שמאד אופייני לחתולים לבנים, ובגלל המקום הבעייתי לא ניתן היה לטפל בבעיה שהלכה והחמירה ולבסוף נאלצנו להרדים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתולה לבנה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012שלום בת חן,
לקויות סביב האזניים יכולות לנבוע מגורמים רבים. החל מבעיות פשוטות כגון נגיעות בפרעושים ואקריות אוזניים, דרך אלרגיות (לפרעושים, למזון או לחומרים אחרים באויר או איתם היא באה במגע) וכלה במחלות אוטואימוניות שונות, ניאופלזיות ועוד.
האם החתולה מתגרדת? האם הלקויות מופיעות בעונה מסויימת? בת כמה החתולה להערכתך? כיוון שיכולתך הכלכלית מוגבלת, ואינך יכולה לקחת את החתולה לוטרינר, את יכולה לנסות לפחות לטפל בחתולה נגד פרעושים ואקריות אוזניים ע"י יישום אמפולה מתאימה - רוולושן או אדווקט (שימי לב לא מדובר באדוונטג'. זהו מוצר חדש של אותה חברה). חשוב לציין כי גם אם אכ מדובר בפרעושים או אקריות אזניים, כל עוד החתולה מתגרדת יקח לפצעים זמן רב עד שיחלימו ללא טיפול נוסף, ואם מדובר באקריות, בייחוד אם הנגיעות גבוהה, יתכן ואמפולה בלבד לא תפתור את הבעיה.
כדאי שתדעי כי ישנן מרפאות וטרינריות של עמותת צער בעלי חיים ויתכן כי הטיפול בחתולה במרפאות אלה יהיה זול יחסית.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)