מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום , נשך אותי חתול רחוב ,ניר16/10/2012
שלום ,
אשמח לקבל ייעוץ מרופא על מנת לדעת מה עלי לעשות ,
במהלך הפסקה בזמן עבודתי יצאתי לחצר למנוחה קלה, היה שם חתול בוגר הנראה לי דיי בריא ,
החתול לא מוכר אפשרי להגיד שמדובר בחתול רחוב ,
החתול התחיל לנסות להתקרב אליי לאט לאט ולבסוף אזר אומץ והתחיל להתחכך בי ,
לאחר זמן מה ליטפתי את החתול בעדינות ואז פיתום החתול נתן לי נשיכה באצבע של היד,
1 , ירד לי מעט מאוד דם באצבע של היד ,
2 ,שטפתי לאחר מספר דקות במים וסבון ,
3,הלכתי לרופא משפחה קיבלתי חיסון טטנוס וכדורים - AMOXLCLAV 875mg של טבע פעמים ביום חמישה ימים ,
4, הרופאה אמרה לי ללכת למשרד הבריאות ברחוב הארבע תל אביב ,וזאת להמשך טיפול רפואי ,
עד עכשיו הכל נראה לי בסדר !
עד שהגעתי למשרד הבריאות, הרופאה ראה את מקום הנשיכה ואמר לי ללא הסבר מפורט שהכל בסדר ושאני יכול ללכת לבית . פשוט ככה ללא שום חיסון, הרגשתי שהרופאה חסר סבלנות או סתם ביום לא ממש טוב .
בנוסף לכך הרפואה ציין שאין צורך בכלל בכדורים שקיבלתי מרופאת המשפחה ואמר אני הייתי מפסיק לקחת את הכדורים ,
עכשיו אני במצב שאיני יודע מה לעשות ,
1, למה לא קיבלתי חיסון נגד כלבת , האם רק טטנוס זה מספיק ? זה ממש מדיג אותי .
2, אני יכול להפסיק עם הכדורים ? אני ממש נגד כדורים וכימיקלים ,
3,בנוסף מה שמעניין למה קיבלתי חיסון טטנוס וכדורי אנטיביוטיקה מרופאת המשפחה בו זמנית ?
הרי כל העניין בחיסון שהגוף מתגבר על החיסון לבד , ואז הגוף לומד איך להתגבר על המחלה , ללא עזרה מאנטיביטיקה ,
אשמח מאוד לקבל מהנה ממכם ,
בכבוד רב !
ניר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום , נשך אותי חתול רחוב , - תגובה
ד''ר סמדר טל17/10/2012ניר שלום,
היכן בארץ האירוע התרחש?
מתן חיסון הטטנוס לא סותר מתן אנטיביוטיקה שכן החיסון מכיל נוגדנים ( לעיתים חיסון מכיל וירוס/חיידק מוחלש ובמצב זה הגוף צריך לפתח נוגדנים לבד, גם כשזה המצב אנטיביוטיקה לא סותרת פעילות זו) שמטרתם לעזור בהתמודדות עם החיידק קלוסטרידיום טטני והאנטיביוטיקה מטרתה בהתמודדות עם זיהום חיידקי עקב הנשיכה בין היתר נגד החיידק הספציפי הזה. מבלי להיכנס להחלטת הרופא לטפל באנטיביוטיקה לא מומלץ להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע שכן זה עלול לגרום לעמידות בקרב חיידקים.
לגבי חיסון הכלבת במידה ואתה מודאג תפנה לרופא משפחה לקבלת חיסון...
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המהנה ,
ניר20/10/2012אני חושב שפשוט אני הזמין בדיקות דם שגרתית, האמת יעבור עד אז יותר משבוע מיום הנשיכה,
עד כמה זה יעזור לדעת אם יש לי איזה חיידק בדם או איזה נגיף כלבת כזאת ...?
המון תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)