שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    יעל
    03/11/2012

שלום, יש לי מספר שאלות: יש לי כלבה טריירית מעורבת בת 6. בתקופה האחרונה היא מרגישה לא טוב לעיתים קרובות, היא כמו נחנקת כזה. לקחתי אותה לוטרינר והוא אמר שמבחינה חיצונית כלומר נשימה לב וכו היא בסדר. אתמול היא התחילה להרגיש שוב לא טוב, היא הקיאה אתמול שלוש פעמים, והיא מתמתחת מלא. כשהיא מתמתחת אני יודעת שהיא לא בסדר, היא מתמתחת ואז נשכבת על הרצפה. היא אומנם שותה, אבל כמעט ולא אוכלת. כשהיא בבית היא רנאת מדוכאת אבל כשאני יוצאת איתה למטה היא נראת יותר טוב אבל הולכת ממש לאט וכל כמה דקות מתמתחת. מישהי אמרה לי שבבניין איפה שאני לוקחת אותה לעשות את צרכיה שמו רעל של עכברים. אני לא חושבת שהיא אכלה ממנו אבל זה אפשרי? רק אתמול היא הקיאה. אני ממש מודאגת ואני לא יודעת אם לחכות עד יום ראשון כדי לקחת אותה לוטרינר. אני אשמח אם מישהו יכול להגיד לי כמו מה זה נשמע כל ההתמתחויות האלה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    04/11/2012

שלום יעל,
    האם ראית את תופעת ההתמתחויות הזו בעבר? האם ההתמתחויות הן משהו רצוני ונשלט או אפיזודה שקורית פתאום ללא שליטה? (סוג של עווית? ספאזם של שרירים?)
    אם נראו בעבר ומדובר אכן בהתמתחות, יתכן ומדובר בסימן לא ספציפי למחלה כלשהי, ויתכן כי כך נוהגת כלבתך כשהיא לא מרגישה טוב (כפי שאת מתארת). אם לא מדובר במשהו נשלט יתכן וזהו סימן המעיד על בעיה עצבית או בעיית שריר.
    יש לזכור שאת מכירה את כלבתך הכי טוב, ואם נראה לך שהיא אינה מרגישה טוב, בוודאי אם אינה אוכלת ומקיאה, יש לקחת אותה לוטרינר ע"מ לבצע בדיקות ולאבחן את מקור הבעיה (בדיקה פיסיקלת טובה, בדיקת דם מלאה, ויתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות עפ"י הממצאים)
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו