שעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת
    מינה
    05/11/2012

שלום רב,
    לפני שש שנים לקחנו את הכלב שלנו, מייקי, מהמכלאה ואמרו שהייתה לו שעלת. הוא מידי פעם עדיין משתעל, וגם מקיא, הוטרינר אומר כי זה בגלל שיש לו קיבה רגישה.
    בכל מקרה, בשבת הוא היה כמה שעות עם כלב אחר, שבלילה האחרון חירחר המון והשתעל נורא והוטרינר שטיפל בו שאל אם הוא בא במגע עם כלב עם שעלת, נתן לו טיפול כזה ואמר שזה מסוכן לתינוקות.

אני בחודש שמיני ותיכף יהיה לנו תינוק. התקשרתי לוטרינר שלי שאמר שהכלב שלנו כבר לא חולה שזה עבר מזמן ולא נשאר בגוף כמו הרפס ובהחלט לא עובר לבני אדם.
    אני אובדת עצות ומתנצלת שוב שזה ארוך.
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• שעלת - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    07/11/2012

שלום מינה,
    שעלת המכלאות יכולה להגרם ע"י חיידק (בורדטלה ברונכוספטיקה) או מספר וירוסים (כגון אדנו-וירוס, פרהאינפלואנזה הרפס ועוד) ובד"כ שילוב שלהם. כלב שנדבק בשעלת מכלאות יכול להמשיך להדביק כלבים אחרים גם לאחר שהוא בעצמו החלים ואינו מראה סימנים קליניים. וישנם כלבים שנדבקים בוירוס או בחיידק ואלה ישבו בתאי מערכת הנשימה בצורה רדומה אפילו שנים עד שתתפרץ המחלה (בד"כ עקב אירוע סטרס או מחלה אחרת)
    הוירוסים שגורמים לשעלת המכלאות מאוד ספציפיים למאכסן שלהם (הכלב) ואינם מדבקים לאדם. בנוגע לחיידק הבורדטלה - ישנם דיווחים ספורים בלבד על הדבקה של בני אדם בחיידק, מדובר באנשים החולים במחלות אימונוסופרסיביות (בעיקר חולי אידס ומושתלי איברים) ותינוקות, אך כאמור הדיווחים הם כמעט אנקדוטליים ויש צורך בהשתעלות או התעטשות של הכלב ישירו על פרצופו של האדם ע"מ להדביקו.
    מקווה שעזרתי,
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו