מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתול שלי מטריף אותימורן06/11/2012
שלום רב,
יש לי בעיה ואודה מאד על כל תגובה:
יש לי חתול מתוק בן שנה וחצי, מצאתי אותו ביום שנולד אחרי שהאמא נטשה ומטבע הדברים 1) אנחנו קשורים מאד 2) אין לו שום כישורי הישרדות כחתול.
כיום אני אוסרת עליו לצאת מהבית לבדו מכיוון שהוא נוטה להסתבך בצרות איומות ולחזור צולע שותת דם וכו' (מצרפת תמונה להמחשת הנקודה...).
הסיטואציה היחידה שבה הוא מורשה לצאת מהבית היא כשאני מלווה אותו, וזה קורה אחת ליומיים שלושה, תלוי בזמינות שלי.
הבעיה היא שבכל שאר הזמן - ימים ובעיקר לילות - הוא מנסה לעקור את הדלת ממקומה וצורח וצורח וצורח.
לא ישנתי כבר חודש.
למישהו יש רעיון איך להרגיע אותו? כי אני באמת מאבדת את שפיותי.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול שלי מטריף אותי - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012מורן שלום,
האם החתול מסורס? האם יש בסביבתך חתולי רחוב (בעיקר חתולות לא מעוקרות)? האם היללות מתקשרות לעונת הייחום או קבועות לאורך כל השנה? האם יש סימנים נוספים ליללות (שינוי בתאבון, מצב רוח, צרכים)?
במידה ויש סימנים נוספים חשוב לשלול בעיה רפואית כמקור ליללות החתול אך
במידה ואין סימנים נוספים והיללות נובעות מרצון לצאת מומלץ להעשיר את סביבת המחייה של החתול. חתולים מאוד אוהבים לנצל את מימד הגובה ולכן בניית מפלסים בגבהים שונים מטיב עם אופיים. בנוסף ניתן לפזר משטחי גירוד ולשחק עם לייזר או כדורים בכדי להוציא אנרגיה. ישנם תכשירים בעלי השפעה מרגיעה על חתולים כfeliway המכיל פרומונים.
במידה והחתול לא מסורס, ייתכן וסירוס יביא לשיפור בהתנהגותו (במידה ולרמת טסטוסטרון יש מרכיב בהתנהגותו). בנוסף במידה ויש חתולות לא מעוקרות בסביבתך ניתן להיעזר בעירייה או בעמותות לסיוע בעיקור חתולי רחוב.
במידה ולא חל שיפור לאחר העשרת סביבת המחיה של החתול מומלץ לגשת לוטרינר מומחה להתנהגות בעלי חיים להערכה וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בראיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)