החתול שלי מטריף אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתול שלי מטריף אותי
    מורן
    06/11/2012

שלום רב,
    יש לי בעיה ואודה מאד על כל תגובה:

יש לי חתול מתוק בן שנה וחצי, מצאתי אותו ביום שנולד אחרי שהאמא נטשה ומטבע הדברים 1) אנחנו קשורים מאד 2) אין לו שום כישורי הישרדות כחתול.
    כיום אני אוסרת עליו לצאת מהבית לבדו מכיוון שהוא נוטה להסתבך בצרות איומות ולחזור צולע שותת דם וכו' (מצרפת תמונה להמחשת הנקודה...).
    הסיטואציה היחידה שבה הוא מורשה לצאת מהבית היא כשאני מלווה אותו, וזה קורה אחת ליומיים שלושה, תלוי בזמינות שלי.
    הבעיה היא שבכל שאר הזמן - ימים ובעיקר לילות - הוא מנסה לעקור את הדלת ממקומה וצורח וצורח וצורח.
    לא ישנתי כבר חודש.
    למישהו יש רעיון איך להרגיע אותו? כי אני באמת מאבדת את שפיותי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החתול שלי מטריף אותי

הוספת תגובה

• החתול שלי מטריף אותי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    07/11/2012

מורן שלום,
    האם החתול מסורס? האם יש בסביבתך חתולי רחוב (בעיקר חתולות לא מעוקרות)? האם היללות מתקשרות לעונת הייחום או קבועות לאורך כל השנה? האם יש סימנים נוספים ליללות (שינוי בתאבון, מצב רוח, צרכים)?
    במידה ויש סימנים נוספים חשוב לשלול בעיה רפואית כמקור ליללות החתול אך
    במידה ואין סימנים נוספים והיללות נובעות מרצון לצאת מומלץ להעשיר את סביבת המחייה של החתול. חתולים מאוד אוהבים לנצל את מימד הגובה ולכן בניית מפלסים בגבהים שונים מטיב עם אופיים. בנוסף ניתן לפזר משטחי גירוד ולשחק עם לייזר או כדורים בכדי להוציא אנרגיה. ישנם תכשירים בעלי השפעה מרגיעה על חתולים כfeliway המכיל פרומונים.
    במידה והחתול לא מסורס, ייתכן וסירוס יביא לשיפור בהתנהגותו (במידה ולרמת טסטוסטרון יש מרכיב בהתנהגותו). בנוסף במידה ויש חתולות לא מעוקרות בסביבתך ניתן להיעזר בעירייה או בעמותות לסיוע בעיקור חתולי רחוב.
    במידה ולא חל שיפור לאחר העשרת סביבת המחיה של החתול מומלץ לגשת לוטרינר מומחה להתנהגות בעלי חיים להערכה וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בראיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו