התקרחות וגירוד בלתי פוסק אצל הכלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקרחות וגירוד בלתי פוסק אצל הכלבה
    אופל
    07/11/2012

יש לי כלבה כבת שנתיים בשבועיים האחרונים היא התחילה להתגרד מללא .. וראיתי אצלה מלא פרעושים אז התחלתי להרוג כל פעם שאני רואה אחד כזה.. נעשו לה נקודות אדומות קטנות וקרחות במפשעות ומעל הזנב , אדמומיות בכמה חלקים בבטן ומסביב לפטמות, במפשעות יש לה פצעים דמוי עקיצות אדמות והיא לא מפסיקה לגרד.. קראתי באנטרנט שאומגה 3 יכולה לעזור לה קצת במניעת דלקות בעור אז הרגע הבאתי לה כף טונה.. רציתי לדעת אם יש משהו אחר שאני יכולה לעשות בשבילה ככל עוד אני יכולה בטיפול בייתי .. ורק אם זה מחמיר לפנות לוטרינר... תודה מראש (-;

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקרחות וגירוד בלתי פוסק אצל הכלבה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    11/11/2012

שלום אופל,
    הגירוד, הנקודות האדומות והקרחות באזור המפשעות ובסיס הזנב, בהחלט אופייניים לגירוד הנובע מפרעושים. ראשית עלייך לטפל בכלבה באופן דחוף נגד פרעושים. הטיפול האידיאלי כולל יישום אמפולה נגד פרעושים + טיפול סביבתי - האמפולה מכילה נוזל אותו שמים על העור באזור העורף של הכלב. לצורך טיפול סביבתי יש לקרוא למדביר מקצועי. חשוב לזכור שכל עוד לא מטפלים בסביבת המחייה של הכלב, קשה להפטר מהפרעושים. בעיקר באזורים עם נגיעות גבוהה.
    עלייך לקחת בחשבון כי יתכן וכלבתך אלרגית לפרעושים, במקרה כזה מספיק אפילו פרעוש יחיד ע"מ לגרום לגירוד מסיבי עד כדי נזק עצמי ודלקות עור. לכן מומלץ להמנע מפרעושים ע"י יישום אמפולה כל חודש ולא להגיע למצב הנוכחי.
    אם אינך רוצה ללכת כרגע לוטרינר עלייך לעקוב אחר מצב העור של כלבתך, במידה והאדמומיות אינה נעלמת או מחמירה או שמופיעים פצעונים הדבר מעיד על דלקת עור הדורשת טיפול תרופתי.
    בהצלחה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו