פצעים עם ראש לבן לכלב שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים עם ראש לבן לכלב שלי
    קרן הדר
    08/11/2012

יצאו לכלב שלי בכל הגוף פצעים מוגלתיים מה זה יכול להיות הוא לא שמח ולא אוכל סוג הכלב פקינז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים עם ראש לבן לכלב שלי

הוספת תגובה

• פצעים עם ראש לבן לכלב שלי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/11/2012

קרן שלום,
    בן כמה כלבך? האם הוא מגרד? היכן ממוקמים הפצעים? מה התדירות בה את מיישמת טיפול נגד פרעושים (אמפולה)? האם יש סימנים נוספים כגון שינוי במצב רוח, הקאות ושלשולים וקרחות?
    פצעים מוגלתיים (פוסטולות ) יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מדלקות עור על רקע טפילי (דמודקס), פטרייתי או חיידקי וכלה במחלות אוטואימוניות, כאשר הגוף מגיב נגד מרכיב עצמי, כמו במחלת הפמפיגוס.
    זיהום חיידקי יכול להיות ראשוני (כמו בגורים שהפצעים מופיעים באזור המפשעה תופעה הנקראת impetigo) אך לרוב הוא משני לפציעה עורית. הגורמים לפציעה עורית כוללים גירוד/ליקוק (על רקע אלרגיה לפרעושים/גורמים סביבתיים/מזון , נגיעות בטפילי עור וכו'), פצעי לחץ, חשיפה לשמש, טראומה לעור, אזור עם קפלי עור או חיכוך (skin fold dermatitis).
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ובדיקה עורית לשם שלילת נגיעות בטפילי עור וקביעת הגורם הראשוני לפצעים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו