דלקת עיניים לחתול הפרסי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עיניים לחתול הפרסי
    דניאל
    13/11/2012

שלום, קוראים לי ענת ואני אחותו של דניאל זה שפרסם את ההודעה של דלקת לחתול ואני חושבת שדניאל הסביר את זה לא כל כך נכון אז יש לנו חתול פרסי בן שנה וחודשיים ויש לו כל הזמן לכלוך שחור בעיניים ואנחנו מנקים לו פעמיים ביום ניקינו לו את העיניים לפחות חודשיים אבל זה לא עזר אז הלכנו לוטרינר והוא אמר שאנחנו עושים נכון וניקינו לו עוד חודש חודשיים וזה לא עזר בכלל שמישהו יגיד לי בקשה איך אנחנו יכולים לעשות שלחתול לא יהיה יותר לכלוך שחור בעיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים לחתול הפרסי

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לחתול הפרסי - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    14/11/2012

שלום ענת ודניאל,
    האם "הלכלכוך השחור" שאתם מתארים הוא בתוך העין או מצטבר בזוית העין (בחיבור עם האף)? האם מדובר בהפרשות? ואם כן האם הן גם מוגלתיות? באיזו כמות מדובר?
    בחתולים פרסים נפוץ מאוד שמצטברת הפרשה חומה/שחורה בזוית הפנימית של העין, מדובר למעשה בשאריות של דמעות ולכלוך שהעין מסלקת באופן טבעי. הצבע החום/שחור מתקבל עקב חמצון הברזל שנמצא באופן טבעי בדמעות כאשר הוא בא במגע עם החמצן באוויר.
    במידה ומדובר בכמות קטנה של הפרשות ולא בדימוע רב או הפרשות רבות או מוגלתיות הדבר יכול להיות נורמלי וניקוי כפי שאתם עושים הוא פתרון טוב. אבל יחד עם זאת, הפרשות חוזרות, בייחוד עם הן מוגלתיות יכולות להעיד על פתולוגיה בעין כגון ניקוז לקוי של הדמעות, דלקת בעין, בעיה במנח הריסים או במנח העפעפיים ועוד ויש צורך בבדיקה ע"י וטרינר.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו