כלבה שעושה פיפי בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה שעושה פיפי בבית
    שני
    14/11/2012

יש לנו כלבה פינצ'רית מעורבת בת 17 שעל פניו נראית בסדר (למעט פה ושם איבוד של שווי המשקל) אבל בחודשים האחרונים היא עושה פיפי בבית שזה הפך להיות בלתי נסבל. כמובן שמסירה לא באה בחשבון אבל אני גרה עם הורים די מבוגרים ואני בקושי נמצאת בבית והמחשבה שהם רצים אחריה ומנקים כל היום את הפיפי שלה ממש מטרידה אותי.

הוטרינר אמר שאם היא מרחרחת ואז עושה פיפי סימן שזה לא בעיה של בריחת שתן (כמובן שערכנו בדיקות בלי קשר) ושפשוט "נמחק לה הקובץ" כלומר היא שכחה שלא עושים בבית. ניסינו לשים לה חיתולים אבל זה לא נוח לה והיא נכנסת לסטרס, אפילו להוציא אותה יותר פעמים זה לא מועיל כי כשחוזרים אחרי שעה שוב רואים שלולית קטנה על הרצפה. רציתי לדעת האם התופעה הזו מוכרת בגיל הזה ומה עושים בכדי שהבית יישאר לפחות כמה שעות בלי פיפי? אולי לא עשינו לה את הבדיקות הנכונות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה שעושה פיפי בבית

הוספת תגובה

• אודה לכם אם תענו לי..בבקשה..

שני
    16/11/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שעושה פיפי בבית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    17/11/2012

שני שלום,
    האם היא יורדת לתנוחה בעת מתן השתן או האם "בורח" לה שתן בשינה או שכיבה? האם השתן נראה תקין? או האם יש עדות לדם/ריח חזק/בהיר יותר מהרגיל? האם היא שותה בכמות תקינה או יותר מהרגיל? האם אופן מתן השתן תקין או האם הוא מלווה בכאב, תדירות גבוהה יותר (עליה בדחיפות מתן שתן) או כשהיא עושה פיפי הכמות רבה יותר? האם יש סימנים נוספים כגון ירידה בתאבון, מצב רוח, הקאות ושלשולים?
    אילו בדיקות נעשו?
    כאשר יש בעיה במתן השתן ראשית יש להבין אם יש בעיה בשליטה, שתתבטא בהשתנה בעת שכיבה או שינה לעומת השתנה רצונית אז הכלבה נראה ירידה לתנוחת השתנה לפני מתן השתן. במידה ובעית שליטה נשללה יש להבין אם הכלבה שותה ומשתינה יותר מהרגיל או יש עליה בדחיפות מתן השתן (ולא בכמות מתן השתן).
    לכל תופעה יש גורמים שונים לגמרי ולכן חשוב להגדיר קודם את הבעיה ורק לאחר מכן לבנות תכנית אבחונית.
    הבדיקות שיעזרו באבחון הבעיה כוללות בדיקות דם מלאות (בעיקר אם הכלבה משתינה ושותה יותר מהרגיל), בדיקת שתן (שנלקחת מדגימה ישירה מהשלפוחית) שחשובה לשלילת בעיה בריכוז השתן, דלקת/זיהום, נוכחות של סוכר בשתן וכו' ואולטראסאונד בטן לשלילת פתולוגיה בשלפוחית (אבנים, גידולים, עיבוי דופן) ובקרבתה ולשלילת גורמים שעלולים להביא לשתיה והשתנה מרובה (במידה וזו קיימת) כמחלת כליה וקושינג.
    רק לאחר שלילת כל הגורמים הללו ניתן לקבוע כי ההשתנה בבית אינה נובעת מבעיה רפואית ויכולה להיות מיוחסת לבעיה קוגניטיבית שמופיעה בגילאים מתקדמים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו