הכלב שלי נושך את הרגליים שלו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלב שלי נושך את הרגליים שלו
    אנונימית
    17/11/2012

שלום, הכלב שלי לא מפסיק לנשוך ולגרד עם השיניים את הרגליים שלו וכתוצאה מכך נהיה לו אדום וכמעט רואים לו את העצמות. מה ניתן לעשות כדי שהוא יפסיק? ולמה הוא עושה זאת? דרך אגב הוא בן שנה בערך, ואין לו צעצועים לשחק. יכול להיות שזה קשור? תודה רבה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכלב שלי נושך את הרגליים שלו - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/11/2012

שלום,
    האם הגירוד עונתי (ואם כן באיזה עונה הוא מופיע?)? האם הגירוד מופיע רק בכפות הרגליים? באיזו תדיורת הכלב מטופל נגד פרעושים (אמפולה)? האם אתם מקלחים אותו או שהוא רוחץ בים בתדירות גבוהה? מה הכלב אוכל? האם ישנם סימנים נוספים לגירוד (כהקאות, שלשולים וכו')? מה הופיע קודם הקרחות או הגירוד (באלרגיות הגירוד יופיע קודם ללקויוית העוריות ואילו בנגיעות בטפילים הלקויות יקדימו את הגירוד) ? האם הכלב קיבל טיפול כלשהו?
    אדמומיות וגירוד בכפות הרגליים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפילים (כדמודקס וסקאביאס), דלקות עוריות על רקע זיהומי (חיידקי או פטרייתי) או אוטואימוני (דלקות סטריליות הנובעות מתגובה נגד העצמי) וכלה בגירוד פסיכוגני (על רקע שיעמום ) ואלרגיות (הגורם הנפוץ ביותר והאלרגיות הנפוצות הן אלרגיה לפרעושים , לגורמים סביבתיים (אטופי) ולמזון). חשוב לדעת כי גירוד בין אם הוא ראשוני (הנובע מאלרגיה) ובין אם הוא משני לטפילים יכול להוביל לדלקות עורית זיהומיות. הסיבה לכך נובעת מעצם תפקיד העור המהווה מחסום מכאני לחדירה של חיידקים ושוכני קבע אחרים של העור (כשמרים) ולכן ברגע שהמחסום נפרץ, מכל סיבה שהיא, החיידקים והשמרים יכולים לשגשג. כיוון שאלו מהויים גורם מגרד בפני עצמו, בעת טיפול בלקויות עוריות חשוב לטפל בגורם הראשוני (אלרגיה/טפילים עוריים/דלקות אוטואימוניות) ובסיבוכים הנלווים כדלקות עוריות.
    לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לאבחן את הגורם לגירוד ומתן טיפול בהתאם לממצאים. חשוב ראשית לשלול נגיעות בטפילים עוריים וגורמים מזהמים (על ידי מגרדים ומשטחים עוריים) ורק לאחר מכן להתחיל לשלול מעורבות של אלרגיה בהנחיית הוטרינר. במידה וכלבך אלרגי חשוב לדעת כי הורדת העומס האלרגני יכולה להביא לשיפור במצבו. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא שלילת מעורבות של אלרגיה לפרעושים (ע"י טיפול שגרתי וסדיר באמפולה אחת ל3-4 שבועות) ומזון (ע"י החלפה למזון היפואלרגני באופן בלעדי במהלך חודשיים ולאחר מכן חזרה לאוכל הרגיל והערכה אם יש שינוי). במידה וכל אלו לא יביאו לשיפור יש להמשיך אבחון ע"י לקיחת ביופסיות.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו