מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימצתי כלב בוגר והוא לא מוכן לאכולאריאלה23/11/2012
שלום,
אימצתי כלב בוגר בן 6 וחצי מעמותה. הוא היה בכלוב עם עוד 5 כלבים במשך 3 שנים. אני יודעת שבהתחלה יהיה לו קשה להתרגל. הצרכים הוא עושה בחוץ אבל הוא מסרב לאכול ולשתות... מידי פעם הוא ילקק לי את הידיים כשאני טובלת אותן במים אבל חוץ מזה הוא מסרב לגעת באוכל ובמים והבטן שלו נורא מקרקרת!!!
זה היום השלישי שלו אצלי ואני מודאגת.. גם בעיקרון אני אמורה לחזור לסוף שבוע (היום) לבית של ההורים שלי ורציתי לקחת אותו איתי אבל אני מפחדת שלא יאכל... יש לי אפשרות להשאיר אותו בדירה עם חברה... אבל מה עדיף? שיחזור איתי או שיישאר בדירה? אני ממש דואגת לו...תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימצתי כלב בוגר והוא לא מוכן לאכול - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/11/2012שלום אריאלה,
האם הכלב נבדק אצל וטרינר לאחר האימוץ? האם ידוע לך אם אכל כראוי בעמותה? מה ניסית לתת לו לאכול? מהו מצבו הגופני (האם רזה מאוד?) האם ידוע לך אם הוא סובל מחרדות או בעיות התנהגות? האם הצרכים שלו תקינים? האם הוא מתעניין באוכל (מרחרח, הולך לצלחת) או שאינו מביע כל עניין באוכל?
חוסר אכילה יכול לנבוע מגורמים רבים מאוד, יתכן כי מדובר בבעיית הסתגלות בעייה התנהגותית או בעייה רפואית. ברב המקרים כלבים לא נוטים להרעיב את עצמם אם לא מדובר בבעייה רפואית, כדאי לנסות בתור התחלה מזונות שונים, חטיפים טעימים ושימורים לכלבים, ניתן לנסות להציג לו את המזון אותו היה רגיל לאכול בעמותה ממנה הגיע. ישנם כלבים שהתרגלו שאינם אוכלים מול בני האדם/כלבים אחרים ומחכים להשאר לבד ע"מ לאכול וישנם כלבים שמתנהגים בדיוק להפך ולא יאכלו דבר כאשר הם מושארים לבד, עלייך לנסות דרכים שונות ע"מ להכיר את כלבך. כדאי להכין לו פינה חמה ומרגיעה עם השמיכה/מיטה שלו ולידה קערת המים והאוכל. אם כעבור יומיים שלושה אצלך הוא עדיין לא אוכל דבר כדאי לקחת אותו לבדיקה רפואית אצל וטרינר ע"מ לשלול בעייה רפואית שמונעת ממנו לאכול.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלות
אריאלה24/11/2012טוב.. הוא היה בעמותה ואכל שם נהדר והיה בחברת עוד כלבים בכלוב שלו. בעיקרון הוא היה שרוי בדיכאון די הרבה זמן בכלוב וכשהייתי מוציאה אותו בעמותה היה ממש מאושר... בנסיעה לפני שהגיע אליי הוא הקיא והיה ממש מפוחד עם הזנב בין הרגליים רוב הזמן.. לפעמים הוא רוצה רק להיות בחברתי עם ליטופים בלי אוכל בלי מים ונבהל כשעוד אנשים באיזור(אלא אם כן הוא בטיול ואז הוא כל הזמן פונה אל אנשים)..
התחלתי לפתות אותו לאכול על ידי ערבוב של עוף מבושל במים ביחד עם האוכל... והוא אכל הכל.. אבל כשאני מגישה לו רק את האוכל היבש הוא מרחרח קצת לפעמים נוגס ואז זורק החוצה... לגבי מים הוא לא מוכן לשתות בכלל אלא רק אם הידיים שלי רטובות הוא מלקק.. לעומת זאת בחוץ כשיצאנו לטיול הוא כל הזמן מנסה לשתות מהשלוליות...
לגבי הצואה שלו- ביומיים הראשונים היה לו כל יום צואה רגילה והיום בכלל לא הלך...
הוא עדיין נורא מפוחד ואני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שהוא בוגר והכל חדש לו..
האם עדיין אני צריכה לתת לו חתיכות עוף כדי שיאכל?
הוא לא רזה הוא בדיוק המשקל הנכון לגודל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)
.jpg)