התייעצות דחופה לפני "פתיחה" של הכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה לפני "פתיחה" של הכלב
    id
    23/11/2012

שלום רב.

יש לי כלב מסוג שיצ'ו, בן 5, שמקיא בתדירות בינונית-גבוהה כבר במשך כחודשיים (כולל עם דם פעם בכמה זמן).

עבר כבר 2 סדרות של טיפולים - בראשון קיבל מטרוג'יל, פמוטידין ואולסניק. בשני קיבל פמוטידין עם סירופ דוקסילין (יש לציין שבזמן הטיפולים הוא לא הקיא). בנוסף עבר לאוכל סנסיטיב בפחיות.

עבר בדיקת (CPL (canine pancreatic lipase ויצא שלילי. בוצעו צילומי בריום (אני יכול להעלות אותם אם זה יעזור). באבחנות הוא רשם : התרחבות ++++ של התריסריון ותחילת הג'ג'וונום- אין לשלול השתפלות. מרקם תנועתי לא סדיר - איזורים בהם יש חשד משמעותי לעיבוי של המעי - טנזמוס רקטאלי.

הרופא טוען שיש להגיע לאקספלורציה לצורך אבחנה נוספת. השאלה אם ללכת על זה בלב שקט? רופא אחר שהתייעצתי איתו אמר לי שכדאי לעשות לפני בדיקות דם מקיפות (כימיה, CBS), בדיקות צואה, להיכנס עם אנדוסקופיה ורק אז אם יש צורך לפתוח. הרופא שלי ענה על כך שהוא לא רוצה לבזבז לי סתם כסף וזמן על דברים שיש סיכוי אפסי לגלות באמצעותם משהו שקשור לבעיה הזאת.

אז מצד אחד אני לא מתלהב לפתוח את הכלב, מצד שני אני גם לא מתלהב לבזבז סתם כספים על דברים שהסיכוי לגלות בהם משהו הוא קטן.

מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה לפני "פתיחה" של הכלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    25/11/2012

שלום,
    האם אתה רואה כיווצי בטן לפני הוצאת התוכן או שמא התוכן יוצא ללא סימנים מקדימים כפלטה (לפליטות יש גורמים אחרים לגמרי ביניהם נגיעות בתולעת הפארק)? מה הכלב מקיא? מה תדירות ההקאות? האם הכלב אוכל שטויות (זבל /צואה של חתולים בטיולים)? האם הכלב קיבל טיפול נגד תולעים? האם הוא אוהב לפרק צעצועים ולאכול אותם? איזה מזון הכלב אוכל? האם הוחלף לו המזון לפני חודשיים בעת תחילת ההקאות? האם הוא נוטל תרופות כלשהן כרגע כשיכוך כאבים או סטרואידים? האם ניסיתם לעבור למזון היפואלרגני? מה טיב הצואה? האם יש סימנים נוספים כגון שתיה והשתנה מרובה, ירידה בתאבון ובמצב רוח?
    הקאות (בהנחה שאתה רואה כיווצי בטן הקודמים להקאה) יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (Inflammatory Bowl Disease), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון, גידולים וכלה בגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
    אני נמצאת בדעה עם הוטרינר השני שייעץ לשלול את שאר הגורמים לפני כניסה לניתוח. במיוחד בדיקות דם שמעבר למשמעות האבחונית בשלילת מעורבות של מחלת כליה, כבד וכו' וזיהוי השלכות של הקאות כרוניות ( כגון ירידה ברמת החלבון), יאפשרו לקבוע אם הכלב אכן מועמד מתאים להרדמה מלאה. בנוסף אני ממליצה לשלוח צואה טריה לתרבית, שכן זוהי בדיקה פשוטה ולא פולשנית ויכולה לאבחן טפיל (כג'ארדיה וקוקסידיה) שלא יגיבו לטיפול הניתן עד כה, ולנסות לעבור למזון היפואלרגני למשך חודשיים (food trial- מתן מזון זה בלבד).
    אולטראסאונד מהווה מכשיר הדמייה מוצלח יותר לסקירת חלל הבטן (דופן מערכת העיכול, לבלב,כליה,כבד וכו') ולכן יש לשקול בדיקה זו (צילום ניגודי גם כן חשוב והוא מאפשר הסתכלות על חלל מערכת העיכול ויותר עוזר בשלילת גורם חוסם).
    במידה וכל אלו לא עזרו באבחון ונשארנו עם מספר גורמים כגון IBD שמאובחן בביופסיה, חשוב לדעת שלעיתים IBD מגיב להחלפה למזון היפואלרגני ולמתן טיפול אנטיביוטי ארוך (כגון עם טילוזין) ולכן ניתן להתחיל בזה ורק כמוצא אחרון להיכנס לאקספלורציה ולקיחת ביופסיה.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המקיפה.. תשובותיי :

id
    25/11/2012

(1) לפעמים הפלטה יוצאת עם כיווצים ולפעמים ללא סימנים מקדימים (2) הכלב מקיא אוכל / נוזלים / נוזלים עם דם. היום הוא גם פלט רוק עם דם. (3) תדירות ללא טיפול כימי - בד"כ פעם ביומיים שלושה. כשקיבל את הטיפול לא הקיא. (4) לא אוכל שטויות (5) קיבל טיפול נגד תולעים לפני שהכל התחיל (6) לא מפרק צעצועים (7) לפני שהכל התחיל נהג לאכול פרו פלאן עוף ואורז. לא הוחלף לו המזון לפני שהכל התחיל. לאחר שהתחיל עברנו לסנסטיב של רויאל קנין - גרגרים ובפחיות. ב-3 ימים האחרונים הכלב לא רוצה לאכול. (8) היום החל בטיפול של כדורים גאסטרו 10 נגד צרבת, לא קיבל משככים או סטרואידים. (9) הצואה בסדר גמור כאשר אוכל, בימים האחרונים לא ממש מוציא צואה כי הוא לא אוכל.

ביקשתי מהוטרינר לבצע בדיקות דם מקיפות - ספריה וכימיה. הערכים הבאים יצאו מחוץ לנורמה : PLT (גבוה מדי), MPV (נמוך מדי) ו-PDW (נמוך מדי). GGT יצא על הגבול התחתון.

הוא רשם : כימיה תקינה לחלוטין, המטולוגיה טרומבוציטוזיס עם MPV גבוה. סבירות גבוהה לכיב/דלקת כרונית/גידול/הליקובקטר/אחר. לדעתי יש הצדקה ללפרוטומיה.

אפילו בתור הדיוט גמור זה נראה לי מוזר שצריך ישר לפתוח אם יש סימנים לכיב או חיידק. השאלה מה השלב הבא צריך להיות לדעתך?

המון תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המקיפה.. תשובותיי :

id
    25/11/2012

(1) לפעמים הפלטה יוצאת עם כיווצים ולפעמים ללא סימנים מקדימים (2) הכלב מקיא אוכל / נוזלים / נוזלים עם דם. היום הוא גם פלט רוק עם דם. (3) תדירות ללא טיפול כימי - בד"כ פעם ביומיים שלושה. כשקיבל את הטיפול לא הקיא. (4) לא אוכל שטויות (5) קיבל טיפול נגד תולעים לפני שהכל התחיל (6) לא מפרק צעצועים (7) לפני שהכל התחיל נהג לאכול פרו פלאן עוף ואורז. לא הוחלף לו המזון לפני שהכל התחיל. לאחר שהתחיל עברנו לסנסטיב של רויאל קנין - גרגרים ובפחיות. ב-3 ימים האחרונים הכלב לא רוצה לאכול. (8) היום החל בטיפול של כדורים גאסטרו 10 נגד צרבת, לא קיבל משככים או סטרואידים. (9) הצואה בסדר גמור כאשר אוכל, בימים האחרונים לא ממש מוציא צואה כי הוא לא אוכל.

ביקשתי מהוטרינר לבצע בדיקות דם מקיפות - ספריה וכימיה. הערכים הבאים יצאו מחוץ לנורמה : PLT (גבוה מדי), MPV (נמוך מדי) ו-PDW (נמוך מדי). GGT יצא על הגבול התחתון.

הוא רשם : כימיה תקינה לחלוטין, המטולוגיה טרומבוציטוזיס עם MPV גבוה. סבירות גבוהה לכיב/דלקת כרונית/גידול/הליקובקטר/אחר. לדעתי יש הצדקה ללפרוטומיה.

אפילו בתור הדיוט גמור זה נראה לי מוזר שצריך ישר לפתוח אם יש סימנים לכיב או חיידק. השאלה מה השלב הבא צריך להיות לדעתך?

המון תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המקיפה.. תשובותיי : - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/11/2012

שוב שלום,
    כמה גבוהה היתה ספירת תאי הדלקת (תאי דם לבנים) וספירת הטסיות (אשמח לקבל את הערך המדוייק)? האם הכלב מטופל נגד תולעת הפארק, ואם כן באיזו תדירות? היכן אתם מתגוררים? האם ההקאה/פלטה מופיעה מיד לאחר אכילה/שתיה?
    כפי שנאמר לראשונה במידה ויש שילוב של פליטות (יציאה של תוכן ללא סימנים מוקדמים) מומלץ לבצע אנדוסקופיה (המאפשר לבחון את הושט והקיבה) לשלילת, בין היתר,נגיעות בספירוצרקה לופי היוצרת מסה תופסת נפח בושט, היצרות בושט (על רקע מסה פנימית, חיצונית או דלקת), היווצרות של כיס בושט (דיברטיקולום) והרניה היאטלית. בנוסף מומלץ להמשיך אבחון בתרבית צואה שתאפשר לשלול בקלות נגיעות בטפילי מעיים. ניתן לבצע את הבדיקות בהדרגה ולפי התוצאות להתקדם. אני מסכימה איתך לחלוטין שכניסה לאקספלורציה הינה מוקדמת מידי וישנן בדיקות ראשוניות שעלולות להוביל לאבחנה עם זאת חשוב לדעת שלעיתים, לאחר שלילת יתר הגורמים, אין מנוס מכניסה לניתוח מסוג זה.
    בהצלחה
    ואשמח לעידכונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הדם, תשובות ושאלות נוספות

id
    27/11/2012

שלום ד"ר סמדר טל,

מצרף כאן את בדיקות הדם לעיונך.

בנוסף -

* הכלב מטופל נגד תולעת הפארק פעם בחודשיים
    * מתגוררים בת"א
    * חלק מההקאות לאחר אוכל, וחלק ללא קשר לאוכל.
    * בקשר לוושט - וטרינר אחר שהתייעצתי איתו אמר לי שאם זה היה הושט אז הוא היה מקיא כל הזמן לאחר האוכל ולאחר כל דבר שהיה מכניס לפה. מה דעתך?
    * מבחינתך השלב הבא זה בדיקות צואה + אנדוסקופיה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הדם, תשובות ושאלות נוספות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/12/2012

שלום,
    ספירת תאי הדלקת אינה מרשימה (אפילו אינה חורגת מתחום הנורמאלי) ואילו ספירת הטסיות אכן גבוהה. אזור תל אביב ורמת גן ידוע כנגוע בתולעת הפארק ולכן נגיעות בתולעת הפארק בכלב אשר פולט ומקיא נמצאת יחסית גבוה ברשימת האבחנות המבדלות.
    מאוד קשה לקבוע את סדר הבדיקות בתהליך האבחון מבלי לראות את הכלב ולבדוק אותו אישית ולכן המלצתי היא מציאת וטרינר שאתה סומך עליו. אין להתפתות לקבל ריבוי חוות דעת שמתקבלות על סמך תיאורך בלבד ולא על סמך שאיבת היסטוריה מלאה וישירה ובדיקה פיסיקאלית החשובה לכל וטרינר לשם קבלת מידע ללא פרשנות נלוות.
    אני יודעת שהמצב מתסכל אך תזכור שתיאור מצב כלבך מכיל את הפרשנות שלך ושל וטרינרים אחרים ואיני יכולה להנחות ובטח לא לאבחן כלב שלא בדקתי. לכן מעבר למתן האבחנות המבדלות ושלל הבדיקות שיעזרו באיבחונם לא אוכל לכוון יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר.. עדכון על המצב

id
    02/12/2012

היי סמדר,

כרגע הכלב בטיפול עם גאסטרו כבר בערך שבוע ואוכל מזון סנסטיב פחיות שקל לעיכול. מאז שהחל עם הגאסטרו הוא אינו מקיא, במצב רוח טוב, עם תיאבון מאוד בריא.

האם יש צורך להמשיך בכל מקרה בסדרת הבדיקות או שניתן לחכות עם זה עד ששוב תצוץ הבעיה? מצד שני האם הגאסטרו באמת יכול לפתור את הבעיה או שזה כמו אקמול לסרטן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו