שאלה לגבי ווסת של הכלבה שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ווסת של הכלבה שלי
    דניאלה
    25/11/2012

שלום!
    הכלבה שלי בת 10,אף פעם לא המליטה,תמיד היתה לה ווסת מסודרת כל חצי שנה בערך.לפני מספר חודשים הייתה לה ווסת ,היא נגמרה אחרי חודש בערך ואחרי כמה שבועות התחילו להיות לה הפרשות כל הזמן ורודות ,ולא נפסק כבר כמה חודשים...ממה זה יכיול לנבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ווסת של הכלבה שלי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/11/2012

איך הכלבה מרגישה באופן כללי תאבון, צרכים ומצב רוח? האם יש לה חום? האם יש שינוי באופן מתן השתן (עלייה בתדירות, כמות כאב)? האם הכלבה נוטלת תרופות למניעת ייחומים?
    דניאלה שלום,
    איך הכלבה מרגישה באופן כללי מבחינת תאבון, מצב רוח וצרכים? האם להפרשות יש גוון צהבהב, מוגלתי וריח? האם ההפרשות נראות בעת מתן שתן או כל הזמן? האם יש שינוי במתן השתן מבחינת תדירות, קושי וכאב? האם הכלבה נוטלת תרופות?
    ראשית חשוב להבין עם מקור ההפרשות ממערכת המין או ממערכת השתן. הפרשות ואגינאליות עלולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מדלקת עורית מקומית, דלקת, גידולים וציסטות במערכת המין ובמערכת השתן.
    בכלבה לא מעוקרת חשוב לשלול דלקת רחם (פיומטרה) שעלולה להיביל למצב מסכן חיים. במצב זה יש זיהום חיידקי והצטברות של מוגלה ברחם אשר עלול להסתבך לקריעה של הרחם והתפשטות הזיהום למחזור הדם (ספטיסמיה). פיומטרה נובעת ממצב הורמונאלי של הכלבה (עקב רמת פרגסטרון גבוהה בשלב הדיאסטרוס של מחזור הייחום) שמאפשר את התישבות החיידקים והצטברות המוגלה (פרוגסטרון גורם להפרשה מוגברת מבלוטות הרחם, משרה סגירה של צוואר הרחם, מעכב כיווץ שרירי הרחם החשובים להוצאת ההפרשות המוגברות ומביא לדיכוי מערכת חיסון מקומית).
    אבחון פיומטרה בכלבות מסתמך על היסטוריית הכלבה (מספר שבועות מייחום בממוצע 7 שבועות מייחום), סימנים קליניים של הכלבה (סימנים כלליים של דיכאון, חולשה, שתיה והשתנה מרובה, אנורקסיה, כאב בטני, חום והפרשות מוגלתיות מאיבר המין) , אמצעי הדמיה (לזיהוי רחם מוגדל) ובדיקות דם.
    יש לגשת לוטרינר לבדיקה כללית וספציפית של מערכת המין והשתן וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

דניאלה
    26/11/2012

מחר אנחנו אצל הוטרינר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו