מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר Y במרפק כלבלירון08/12/2012
שלום אני מבקש להתייעץ איתך כי באמת שלא מצאתי שום מידע על הבעיה שלי,יש לי גורה לברדור חומה יפייפיה,מאוד אנרגטית.ביום חמישי האחרון תוך כדי משחק עם כלבה אחרת היא נפלה מהמרפסת שלנו למטה גובה של 10 מטרים לערך,הובלנו אותו במהירות למרפאה וטרינרית,לאחר המון בדיקות וצילומים,התברר שאין פגיעה פנימית ברוך השם,ואנחנו מתמודדים עם שבר בכף יד,שהוא פחות בעיה.ועם שבר במרפק יד ימין.השבר אובחן על ידי הוטרינר כשבר Y במרפק.(אני יכול לשלוח תצלום של השבר לסייע בהבנה).בכל מקרה הוטרינר רוצה לנתח וכנראה להשים בורג ופין כדי לשחזר את המפרק.רציתי לדעת אם לדעתך זה הפתרון.כי שאלתי חבר של משפחה הוא אמר שלדעתו.צריך לעשות קדיחות קטנות בעצם.ולחבר עם חוט פלטינה.תודה רבה כרגע היא רשומה למחר לניתוח.....שבת שלום חשוב לציין שהגורה בת 5 חודשים,והסבירו לי שכמעט בטוח שהיא תצלע.וסיכוי גדול שהפלטות גדילה נפגעו ולא בטוח שהרגל תגדל בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר Y במרפק כלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/12/2012שלום לירון,
סליחה על התגובה המאוחרת. מתיאורך (שבר Y במפרק המרפק) אני מסיקה כי העצם שנשברה היא עצם ההומרוס (אחת משלוש העצמות הנפגשות ויוצרות את מפרק המרפק). אם אכן כך הדבר, תיקון ע"י פינים ובורג הוא אכן אופציה טובה (התיקון הרצוי ביותר הוא ע"י בורג ו-2 פלטות, תלוי היכן בדיוק השברים, עד כמה הם מסובכים והיכולת הכספית, שכן פלטות הן לרב יקרות יותר).
פגיעה במפרקים בגורים היא אכן בעיה (בעיקר מפרק שורש כף היד) בעיקר כיוון שלוחיות הגידול עדיין פתוחות ואם הן נפגעו, המשך התארכות הרגל תפגע (ברב המקרים, רק חלק מלוחיות הגידול נפגעות וישנם מצבים בהם רק צד אחד של הלוחית נפגע, במצבים אלה הרגל עלולה להתארך בצורה מעוותת ולגרום באופן משני לפריקות/תת פריקות של המרפק). לכן חשוב במצבים אלו לבצע צילומי רנטגן מדוייקים של המפרקים (לעיתים יש צורך לעשות אותם תחת טשטוש או הרדמה). אם עולה החשד כי לוחיות הגידול נפגעו, ישנן פרוצדורות אורתופדיות שניתן לבצע ע"מ למנוע התארכות מעוותת של הרגל.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)