חתול חצר מנוזל במשך שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול חצר מנוזל במשך שנה
    שולה
    10/12/2012

שלום,
    מדובר על חתול חצר שאין אפשרות להכניס אותו לכלוב ולקחת לוטרינר, אבל כן הצלחתי לקנח לו את האף מעט כמה פעמים עם מטלית רטובה.
    פעם הוא היה שמן (השכנה מאכילה אותו) לפני כשנה התחיל להיות כל כך מנוזל שהוא כבר לא מצליח לזהות את האוכל שזורקים לו אלא אם כן חתול אחר תופס את האוכל. אז הוא בא ומתעניין, אני מגרשת את החתול האחר ולפעמים החתול המנוזל מצליח לתפוס את מה שהשני עזב ולאכול את זה, אבל בדרך כלל הוא כבר לא מצליח לזהות שזה אוכל ופשוט מאבד עיניין והולך.. כנראה לכן הוא נהיה מאוד מאוד רזה והוא באותו מצב של רזון כבר כמעט שנה.
    לדעתי הסיבה היחידה שהוא שורד היא שיש לו חברה חתולה שלא מגרשת אותו יותר מדי כשהיא אוכלת...
    האם יש איזו תרופה שאוכל לתת לו בלי לקחת אותו לוטרינר?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול חצר מנוזל במשך שנה

הוספת תגובה

• חתול חצר מנוזל במשך שנה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/12/2012

שולה שלום,
    ראשית כלהכבוד על ההירתמות לעזור לחתולי הרחוב...
    שנית כמה שאלות שיעזרו: האם החתול צעיר? האם הוא מתעטש? מה טיב ההפרשות (צבע, סמיכות עם/ללא דם)? האם יש לו הפרשות או דלקת בעיניים? האם הוא אוכל אוכל יבש או רק רטוב? האם ההפרשות יוצאות משני הנחיריים?
    הפרשות מהאף יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מזיהום של מערכת הנשימה העליונה, דלקת ריאות (שני אלו יביאו להפרשות משני הנחיריים), גוף זר באף , אבצס בשיניים שחדר לסינוס, אבצס באף (יכול להיות גם על רקע פטרייתי) וכלה בגידול ( אלו לרוב יובילו להפרשה מנחיר אחד בלבד).
    בקרב חתולים, בעיקר חתולים צעירים, יש קומפלקס נשימתי שגורם להפרשות מהאף, עיניים ועיטושים. הגורמים השותפים לקומפלקס הם וירוסי ההרפס והקליצי וחיידקי הכלמידופילה פסיטאצ'י, הבורדוטלה ברונכיספטיקה ומיקופלסמה. לכל פתוגן יש בנוסף לסימני הנשימה המשותפים, סימנים ייחודיים, לדוגמא הרפס לרוב גורם לסימנים כלליים של חולשה ותחושה ירודה, קליצי גורם לכיבים בפה (ולכן כאב בעת אכילה) וכלמידיה ללדלקת עיניים.
    כמובן שכל גורם דורש טיפול אחר וכל טיפול דורש מרשם כך שתאלצי לגשת לוטרינר מטפל. ניתן להתחיל באנטיביטיקה כגון דוקסילין או אזיתרומיצין כטיפול אנטיבקטריאלי (נגד החיידקים) ופאמציקלוביר כטיפול אנטיויראלי אך במידה והחתול לא אוכל ומרזה אכן נשמע שאין מנוס מלנסות להביאו לבדיקה.
    היכן את גרה? ניתן ליצור קשר עם העירייה לסיוע בטיפול בחתולי רחוב או עם עמותות כגון גירגורים, תנו לחיות לחיות ו-S.O.S. בנוסף ניתן להיעזר בלוכדי חתולים ולאחר תפיסתו לגשת עימו לוטרינר המטפל.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שולה
    11/12/2012

תודה על התגובה-
    בתשובה לשאלות:
    החתול לא צעיר ולא מבוגר
    כן מתעטש, ההפרשה סמיכה וצהבהבה (ללא דם עד כמה שראיתי) ומשני הנחיריים.
    אין דלקת עיניים
    אני לא יודעת במה מאכילים אותו, מה המשמעות של האוכל לעיניין? פעם בכמה זמן אני נותנת לו שאריות מהאוכל שלי- דגים, ביצה, גבינה..
    איך אוכל לראות אם יש אבצס?
    יש סיכוי שיתנו לי מרשם עבורו בלי לראות אותו?
    אני גרה בראשל"צ, לאן מומלץ לפנות? אני חוששת לפנות לעיריה..
    אני מניחה שבכל מקרה אף אחד לא יגיע עד אלי נכון?
    ועוד שאלה- האם אפשר להדבק ממנו?
    אגב- אף אחד מהחתולים האחרים בחבורה שאוכלים יחד ומפגישים ראשים, לא נדבק ממנו עד עכשיו, אולי זה נותן רמז למשהו.. מצד שני החתולה החברה שלו היתה מנוזלת בתור גורה (אם כי אף פעם לא רזתה) ועד עכשיו שומעים קצת גודש ביללות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/12/2012

שולה שלום,
    במידה וההפרשות נובעות מאבצס תהיה חוסר סימטריה בין הנחיריים וההפרשות תהינה לרוב מוגלתיות. כייון שאת מתארת הפרשה משני הנחיריים הסבירות לאבצס יורדת.במידה וההפרשות ממקור ויראלי אין זה אומר שכל חתול הבא איתו במגע ידבק ואין סכנת הדבקה לבני אדם.
    איני יכולה להתחייב אם ינתן לך מרשם במרפאה, ללא בדיקה של הוטרינר, אך אני חושבת שלאחר תיאור של מצב החתול ייתכן ותצליחי. אני ממליצה על שילוב של אנטיביטיקה (כדוקסילין) וטיפול אנטיויראלי (פאמציקלוביר).
    תנסי ליצור קשר עם עמותות ו/או עם העירייה לגבי אופציות לסיוע לחתול רחוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו