מינון מזון לכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון מזון לכלב
    הדר
    17/12/2012

היי ד"ר,
    יש לי גור מסוג רועה גרמני, הוא בן חצי שנה בדיוק.
    לרוב הוא אוכל בונזו לגורים ומדיי פעם גם מעט אוכל של בית (כמובן שללא שום, בצל וכיו"ב).
    לאחרונה, אחי ואני מתווכחים המון בנוגע למינון המזון שלו.
    רציתי לדעת... מה המינון המקובל לגילו? כמה כוסות? (באילו כוסות למדוד? חד פעמי?) ולכמה ארוחות לחלק אותם במהלך היום? חשוב לי לציין שכאשר אחי נותן לו מנות כפולות (שלא בחזקתי) - זה ניכר מאוחר יותר בשלשול...

תודה מראש!
    שאי ברכה (:
    הדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון מזון לכלב

הוספת תגובה

• מינון מזון לכלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/12/2012

הדר שלום,
    כמה שוקל הכלב?
    באופן כללי מומלץ, במיוחד ברועה גרמני בגיל צעיר, להקפיד על הזנה המבוססת על מזון מסחרי איכותי לגורים מגזע גדול (כגון של חברת יוקנובה, הילס, רויאל קאנין, פרופלן וכו') שיענה על הדרישות האנרגתיות ושיהיה מותאם מבחינת ויטמינים ומינראלים לגור המצוי בתהליך הגדילה. מתן מזון בייתי מהווה פתח לבעיות במערכת העיכול ויש להימנע במיוחד ממזונות מתובלים, לא מבושלים או מטוגנים וממזונות המכילים בצל, שום, שוקולד, ענבים/צימוקים ועצמות של עוף או דגים.
    כמות היומית הדרושה לכלב משתנה בין סוגי האוכל השונים (בהתאם לגודל הכופתית ואיכות המזון לדוגמא כמות המזון הדרושה ממזון מסחרי איכותי נמוכה מזו הדרושה ממזון בעל איכות ירודה) והיא מפורטת על גבי שק המזון (ישנה טבלה המתארת את הכמות היומית בגרמים לפי משקל הכלב). הכוס שיש להשתמש בה היא כוס מיועדת לשק הספציפי או במידה וזו חסרה יש למדוד במשקל את הכמות הדרושה.
    בגורים מומלץ לתת שלוש ארוחות ביום (מומלץ לתת את הארוחה לאחר הטיול ולא לפניו) וכשהכלב בוגר ניתן לרדת לשתי ארוחות.
    לסיכום בשלב זה יש לראות לפי משקל הכלב כמה אוכל הוא צריך בגרמים ליום ולחלק כמות זו לשלוש ארוחות.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו