שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    ליאור
    20/12/2012

שלום ד"ר, הכלבה שלי בת 15 . לפני שנה היא התחילה להשתעל בדחיפות ובקול רם והרופא רשם לה digoxin 0.25mg פעמיםם ביום. (אני לא יודע כל כך מה הסיבה אבל לפי מה שהצלחתי להבין הלב שלה מוגדל ולוחץ על הריאות - יכול להיות שאני טועה). בכל מקרה השיעול הפסיק לחלוטין.
    לאחרונה כשניגשתי לבית מרקחת לקנות את התרופה נאמר לי שאין אותה בשוק יותר. הוטרינר שלי אובד עצות והוא כל הזמן שולח אותי הלוך ושוב לקחת תחליפים שבכלל לא קיימים בשוק. גם בבית מרקחת אני לא מקבל תשובה לתחליף. אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי איזה תחליף יש לתרופה הזאת??(כדאי שאני לפחות אגיד את זה לוטרינר שלי כי הוא לא יודע). תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

ליאור שלום,
    איזה גזע הכלבה? האם הכלבה עברה צילום בית חזה ואקג ואם כן מה היו הממצאים? מה היתה הערכת הוטרינר המטפל? האם היא עברה הערכה קארדיולוגית ע"י קארדיולוג מומחה כולל אקו לב?
    מבלי להכנס לתהליך האיבחוני שנעשה לקביעת מקור השיעול כבעית לב יש מספר תרופות הניתנות למחלת לב אך ראשית חשוב להבין מה הגורם למחלה(דליפת מסתם מיטראלי, אריתמיה, DCM וכן הלאה) ולאחר מכן לקבוע את חומרת המחלה.
    מחלת לב יכולה להתבטא במספר דרכים החל משיעול (שיכול לנבוע מהגדלת העליה השמאלית ולחץ מכאני על הקנה או מבצקת ריאות קארדיוגנית), ירידה בסבילות למאמץ, קשיי נשימה (נשימה מהירה, עם פה פתוח, מאמץ בטני וכו'), עילפון (סינקופי), צבירת נוזלים בבטן (כשהבעיה היא במדור הימני של הלב) וכלה ברזון והיא עלולה להיות קטלנית ללא מתן טיפול הולם.
    אני סבורה כי ניתן להשיג את התרופה בבית המרקחת של בית החולים לחיות בבית דגן (כדאי ליצור עימם קשר טלפוני לבירור) אך אני ממליצה שהכלבה תעבור הערכה קארדיולוגית לפני, לשם התאמת הטיפול באופן אופטימאלי.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו