מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב לאחר סירוסהילה26/12/2012
שלום, שמי הילה ויש לי כלב מעורב, שלא ידוע לי בדיוק מה הגזע שלו. שאימצתי אותו נאמר לי שהוא לברדור מעורב עם תחש. אתמול בבוקר השארנו את הכלב באישפוז יום לסירוס. שהחזרנו אותו כמובן הוא היה עייף ואפאטי, מעבר לזה היו לו רעידות, לא מקור, שנמשכו לאורך הלילה. היום בבוקר הוא קם הרבה יותר רענן, מקשקש כבר בזנב, ואנרגטי בטיולים, גם אכל מעט. בכל זאת משהו שמטריד אותי- לאורך היום היו לו הרבה מצבי רוח משתנים קיצוניים, ממש מדיכאון להתלהבות.הרעידות היום החלו והפסיקו לסירוגין, ובנוסף הוא בקושי שותה. האף שלו יבש, והוא מרייר ועושה מעין שיעול מידי פעם. עוד דבר חשוב- בדרך כלל הוא שוכב רוב היום במיטה שלו, היום הוא חסר נחת, מסתובב ומתיישב בנקודות שונות בבית, דבר שלא קרה עד היום.
אשמח לדעת מה עלי לעשות, והאם המצב תקין, תודה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב לאחר סירוס - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי28/12/2012שלום הילה,
בן כמה הכלב? האם היו סיבוכים כלשהם במהלך הניתוח? האם נעשו בדיקות דם לפני הניתוח? והאם הן תקינות?
האם הוא מקבל תרופות כלשהן לאחר הסירוס (אנטיביוטיקה? שיכוך כאבים?)
יתכן בהחלט כי כלבך סובל מעט מכאבים ולכן מראה התנהגות משונה/משתנה ומעט חוסר נוחות. גם רעד קל יכול לנבוע מכאב, וגם חומרי הרדמה שונים יכולים לגרום לכך (אני משערת שאינך יודעת באילו חומרים נעשה שימוש לטשטוש והרדמה).
השיעול יכול לנבוע מגרוי של קנה הנשימה עקב הצינור התוך-קני ("טובוס") אותו מחדירים לקנה הנשימה בעת ההרדמה.
כלבך אמור לחזור לעצמו ביום-יומיים הקרובים גם השיעול אמור לפחות ולהעלם, עקבי אחר התנהגותו, מצב הרוח, תאבון ומתן צרכים. במידה ונראה לך כי אין שיפור פני לוטרינר המטפל לבדיקה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה28/12/2012שלום, תודה רבה על התשובה, ביררתי מול צער בע"ח, גם הם הסבירו שהמצב תקין. מוש בן שנה וחצי:)
באמת נראה שמצבו השתפר, לא נעשו בדיקות דם לפני הסירוס, לא ידעתי שיש צורך.
יש לי עוד שאלה אחת חשובה ברשותך- הוא נורא סובל מהקונוס, ומידי פעם אני מורידה לו רק שאני נמצאת בקשר עין איתו. השאלה היא האם הרגע שבין ההערה שלי שהוא מתחיל ללקק ובין הרגע שהוא מפסיק- הוא קריטי ואסור לגמרי שזה יקרה. כי אני אשמח להקל עליו שאני יכולה.
תודה רבה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/12/2012שלום הילה,
כל עוד את איתו ועוצרת אותו מללקק את אזור החתך זה בסדר. המטרה היא שלא יפתח את התפרים או יזהם את האזור (יש לזכור שהפה של חיות המחמד, כמו גם שלנו, מזוהם מאוד)
שמחה לשמוע שהוא מרגיש טוב!
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
הילה28/12/2012שלא היו סיבוכים בזמן הניתוח, והווטרינר אמר שאין צורך בתרופות למינהן.
בלילה הראשון שראינו שהוא סובל שקלנו לתת לו משכך כאבים שלנו, אבל פסלנו את זה מהר לאחר בדיקה באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)