מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריחת שתן לכלבה מעורבתתומר29/12/2012
שלום...
יש לי כלבה מעורבת בת 9 חודשים שעברה עיקור בגיל חצי שנה....
שמתי לב לתופעה מוזרה.... אם אני שם לה מים בקערה שעומדת באופן קבוע במקום המיועד לו...וכאשר אני יוצא איתה לטיול בפארק כלבים היא חוזרת מאוד צמאה ושותה כמויות אדירות של מים כמעט 4 כוסות ...וכשהולכת לנוח מדי פעם בורח לה שתן...לעומת זה כשיוצאים לטיול רגלי ללא משחקים עם כלבים היא חוזרת שותה מעט ולא בורח לה.... האם יש קשר בין שני הדברים האלו והאם לפנות לווטרינר או פשוט להגביל אותה במים ?
ועוד שאלה - שמעתי המון דעות אך אני מעוניין בדעה מקצועית - עד כמה העצמות הדחוסות שמוכרים בחנויות כלבים משפיעות על העיכול? והאם זה יכול לגרום לשילשול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
תומר29/12/2012שווה לציין שהשתן בורח מבלי שהיא שמה לזה לב... ומיד קמה ממקומה ומאוד נבוכה מזה ...אז מזה הסקתי שזו בריחה ולא השתנה מכוונת.... היא מחונכת לצרכים בחוץ ומלבד תאונות אלו אין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן
גיא29/12/2012היי
ידוע לי על תכשיר טבעי לחיזוק מערכת הרחם והשתן במיוחד לכלבות הרות
הבנתי שוטרינר המליץ עליו גם לכלבה מעוקרת שהייתה לה תופעה של בריחת שתן
יכול להיות וקיימים תרופות אך אני הייתי ממליץ קודם לבדוק את זה מכיוון שזה תוסף תזונה טבעי
אני אישית משתמש במוצרי החברה, לא במוצר הזה ספציפי
אני מרוצה מהמוצרים שלהם ולכן תמיד אשמח להפנות אנשים
לגבי התוסף זהו תוסף מפטל או עלי פטל טבעיים של חברה ידועה בתחום (נראה לי שבמקורה מאנגליה)
החברה המייבאת בארץ נקראית "טבעי לחיות" אשר משווקת בעיקר לוטרינרים
מקווה שתמצאי עבורה את הפתרון הטוב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/12/2012שלום תומר,
מאיזה גזע כלבתך? (אם מעורבת - האם קטנה/בינונית/גדולה) מהו משקלה?
מתי החלה בריחת השתן שאתה מתאר? האם היא מתרחשת רק כאשר היא ישנה? האם מתוך שינה או גם כאשר היא שוכבת? האם יש/היה דם בשתן בשלב כלשהו? האם היא שתינה יותר מהרגיל (כמות גדולה יותר בכל פעם? תדירות גבוהה יותר?) האם למעט בריחת השתן הכלבה מרגישה טוב? האם הצואה תקינה?
מקרים של "בריחת שתן" יכולים להיות מבלבלים וחשוב להבין האם מדובר בבריחת שתן אמיתית עקב חולשה של סוגר השלפוחית (אז בריחת השתן מתרחשת בעיקר כאשר הכלבה שוכבת, נעמדת או כאשר הלחץ על הבטן, ולכן על השלפוחית, עולה) או עקב בעיות אנטומיות מולדות (ואז לרב יש טפטוף שתן כל הזמן) או שמא מדובר במקרה של השתנה מרובה (שיכולה לנבוע מסיבות רבות, כגון בעיות מולדות, מחלות סיסטמיות, הורמונליות, שינויים במלחים בדם ועוד) שיכולה בעצמה להחריף בעיות קלות בסוגר של השלפוחית (ואז יכולה להופיע בריחת שתן שלא הייתה קודם) גם דלקת בשתן (שתתבטא בעיקר במתן שתן תכוף ולעיתים דמי) יכולה להראות סימנים דומים. לכן ההמלצה היא ללכת לבדיקה אצל הוטרינר המטפל, יש צורך בבדיקת שתן כולל בדיקה של ריכוזיות השתן וכן בבדיקת דם כללית ויתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות עפ"י הממצאים.
בכל מקרה, אסור בשום אופן למנוע מהכלבה מים! שכן מניעת מים עלולה לגרום להתייבשות ואף לסכן חיים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תומר30/12/2012ווואאווו כמה דברים מפחידים רשמת ...
הכלבה שלי מעורבת לברדור ואיזושהי כלבת ציד היא גדולה במשקל 30 קילו בת 9 חודשים .... זה קרה לה רק פעמים בודדות בחודש האחרון ... פעם אחת כשהיא ישנה ברח לה שתן לא בכמות גדולה היא שמה לב והתעוררה ... פעמיים נוספות זה קרה כשהיא שכבה לנוח אחרי המון ריצות ומשחקים והמון מים ... יצא לה קצת והיא ישר שמה לב וקמה ... לא היה דם בשתן והיא לא מטפטפת כלל ... כשהיא ערה - אין שום תאונות ... כשהיא שותה כל פעם כמויות קטנות זה לא קורה לה ... רק אותה פעם בלילה ופעמיים כשהייתה ערה ... לא היו סיבוכים בעיקור שהיא עברה .. היא בריאה לחלוטין ... התאבון שלה מצויין ... שובבה .. כל הזמן משחקת ... הקקי שלה תקין ולא דליל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/01/2013שלום תומר,
לא התכוונתי להפחיד רק להבהיר את הנקודה כי חשוב להבחין היטב בין המקרים האפשריים.
כפי שכתבתי קודם מומלץ לבצע בדיקת שתן ובדיקה כללית, אם אכן יסתבר כי מדובר בבעיה בסוגר של השלפוחית ניתן לתת טיפול תרופתי.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)