גידול בעטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בעטין
    קרן
    09/01/2013

שלום,
    החתולה שלי בת 10 ואינה מעוקרת, גיליתי אצלה לפני מס' ימים גידול בגודל של כ2 ס"מ באחד מהעטינים האחוריים. לאחר התייעצות עם כמה ווטרינרים אני אני רק יותר מבולבלת, חלקם אמרו לי שמהר צריך להגיע להוריד את הגידול כי אצל חתולות לא מעוקרות ובטח בגיל הזה מדובר בגידול ממאיר, חלקם אמרו לי שכנראה מדובר בדלקת הרחם צריך לעקר ועל הדרך לבדוק מה עם העטין ככל ה נראה לאחר מס' חודשים הגידול יספג חזרה ואם לא אז צריך להוריד....
    לא יודעת למי להקשיב ומה דרך הפעולה הנכונה,
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בעטין

הוספת תגובה

• גידול בעטין - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    10/01/2013

.קרן שלום, דבר ראשון שצריך לעשות לבדוק ולוודא שאכן מדובר במסה (גידול) בעטין ולא רק בדלקת עטינים. לצערנו, בחתולות (בשונה מבכלבות) מעל 80% מהגידולים בעטינים הינם גידולים ממאירים עם פוטנציאל לשליחת גרורות לאיברים אחרים בגוף. לכן, כאשר אנו מרגישים במסה בעטין של חתולה, אנחנו רוצים לדגום אותה ולבדוק אילו תאים מרכיבים אותה. אם החשד הוא שמדובר בגידול ממאיר, הטיפול הוא הסרה כירורגית נרחבת, אך עוד לפני זה חיפוש נוכחות גרורות קיימות כבר בגוף. אינני יודעת מדוע הועלתה האפשרות של דלקת רחם, האם ישנם סימנים קליניים אחרים לחתולה? אם יש דלקת רחם הרי שצריך לטפל בה והטיפול באמת לעתים קרובות דורש עיקור של החתולה, אך הדדבר איננו שולל את הצורך בטיפול במסה בעטינים. לדעתי רצוי שתיגשי לווטרינר שיבצע בדיקה גופנית מלאה ויאבחן האם מדובר בדלקת עטינים, גידולי עטין, דלקת רחם או שילוב כלשהו ולכל מצב יש את הטיפול שלו. רפואה שלמה, שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו