מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים באוזנייםטל16/01/2013
שלום, לכלב שלי הופיעו פצעים מוזרים באוזניים צבע צהוב כזה ויבש, בשני האוזניים בדיוק באותו מקום. מה זה יכול להיות? לפני שבוע וחצי היתה לו פריחה באיזור המצח גושים כאלה וזה עבר לו , זה יכול להיות קשור לזה?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים באוזניים - תגובה
ד''ר סמדר טל20/01/2013תאיר שלום,
בן כמה הכלב? ומאיזה גזע הוא? האם הכלב מגרד באוזניים ( עם הרגליים)? האם יש לו הפרשות בתוך האוזניים? האם הוא מטופל נגד פרעושים ואם כן באיזה תכשיר ובאיזו תדירות? האם הוא קיבל טיפול עקב הפצעים על המצח? האם יש לו מוקדי קרחת באזורים אחרים? האם יש חשיפה לתרופה חדשה? איך הוא מרגיש באופן כללי מבחינת מצב רוח ,תאבון וצרכים? האם לבני בית נוספים יש נגעים עוריים?
קשה להסתמך על הצילום אך פצעים באוזניים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מתגובה לעקיצת חרקים, דלקת כתוצאה מגירוד ( כגון על רקע אלרגיה לפרעושים/ מזון/ גורמים סביבתיים או דלקת אוזניים), נגיעות בטפילי עור כפטרייה ודמודקס וכלה בדלקת של כלי הדם ( ואסקוליטיס) שיכולה להופיע עקב חשיפה לתרופות, גורם זיהומי ועוד.
לכל גורם יש טיפול שונה לגמרי ולכן על מנת לאבחן בין הגורמים מומלץ לגשת לווטרינר מטפל לבדיקה כללית ועורית ( שכוללת משטח,מגרד , תרבית לפרטיה ובדיקת האוזניים לפי הצורך) וקבלת טיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אובדת עצות
טל24/01/2013כבר ביקרתי אצל הוטרינר מספר פעמים.
הכלב שלי בן שנתיים וחצי, ג׳ק ראסל מעורב.
אז ככה כל הסיפור התחיל:
ביום חמישי לפני שבועיים החלפתי לו אוכל- עברתי מיוקנובה עוף לטייסט אוף דה ווילד ביזון וצבי.
שישי שבת הייתי בדירה בבניין שבו עשו הדברה נגד כינים של יונים (הגעתי לבית 6 שעות לאחר ההדברה ואמרו שהיה אסור להיות שם רק שעה בזמן ההדברה)
ביום שבת ב8 בבוקר הוצאתי אותו לטיול, ופתאום ב10 בבוקר מצאתי לו גבשושיות קטנות במצח.
ביום ראשון לקחתי אותו לוטרינר, והוא לא נתן טיפול הוא אמר שזה יעבור לבד, וליומיים הקרובים להאכיל באוכל הקודם ואחר כך במידה וזה נעלם לנסות את האוכל החדש.
ובאמת זה עבר לבד, האכלתי אותו כמעט שבוע באוכל החדש- ושוב בעיות אחרות- פצעים מוזרים באוזניים. לאחר כמה זמן הבחנתי שהכלב מלקק באגריסיביות את הכפות רגליים כאילו תקוע לו משהו. חיפשתי בין האצבעות וראיתי שיש לו קרחות כאלה עם אדום ונפיחות, מאז הפסקתי עם האוכל החדש וחזרתי לישן. אחרי כל זה לקחתי אותו שוב לוטרינר ביום ראשון והוא נתן לו 2 זריקות- ivomec ועוד אחת שאני לא ממש מבינה את הכתב משהו כמו predmolm. ובעוד 10 ימים שוב זריקה.
הוא הביא לי גם טיפות azendieno ואמר פעם בשבוע לקלח אותו לשים באמבט 20 ליטר ו20 טיפות במשך עשר דק׳ במים.
אתמול הבחנתי גם בגולה, מן התנפחות כזו איפה שהוא קיבל זריקה, אבל התנפחות גדולה יחסית. לקחתי אותו שוב והוטרינר אמר זאת תגובה לזריקות.
בינתיים הפצעים באוזניים נשארו וגם האודם ונפיחות בכפות רגליים, וגם הגולה הזאת עכשיו... נמאס לי אני לא יכולה יותר :( אני פשוט דואגת לו כל כך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי לוטרינר אחר
טל25/01/2013הוא אמר שהגולה הזאת כולה מוגלה והוא הוציא לו 2 מזרקים מלאים במוגלה ודם ושם פד על זה ונתן אנטיביוטיקה וגם נתן סירופ לתת פעמיים ביום ... הוא נתן לו זריקת טשטוש לפני זה... הוא אמר שאם עד יום שני זה לא ירד הוא ישים לו צינורית כזאת שישאב לו את זה...
אני מפחדת כל כך אני לא מפסיקה לבכות !!! אני מפחדת שיקרה לו משהו!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)