לברדור גזעי בן 4.5 צורח בנגיעה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לברדור גזעי בן 4.5 צורח בנגיעה בגב
    ארקדי בוגרצ'ו
    26/01/2013

שלום ,

הכלב שלי לברדור גזעי בן 4.5 הוא כלב פעיל מאוד שמח ונמרץ לאחרונה הוא מגלה רגישות רבה באזור הגב התחתון שלו , חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן .

ברוב הפעמים אני יוצא איתו לחצר הוא עושה פיפי והבעיה נעלמת , אפשר לגעת ללטף לתת מכות קלות וכו'
    כאשר זה קורה הוא ממש מתקפל מכאבים וצווח . לעיתים מלווה ברעד וחוסר נוחות של הכלב .

יכול להיות איזה בעיה שקשורה לדרכי השתן , כליות , רגישות מסויימת ?

הנ"ל התחיל פתאום לפני כשבועיים ומתרחש פעם פעמיים ביום חוץ מזה הכלב מתנהג נורמלי לחלוטין רץ משחק עם כלבים שמח ונמרץ.
    לא הייתי עדיין אצל וטרינר ,

לעזרתכם אודה ,

ארקדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לברדור גזעי בן 4.5 צורח בנגיעה בגב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    31/01/2013

ארקדי שלום,
    האם כלבך מסורס? האם הכלב צולע? איך זהית כי הרגישות מוקמת באזור הגב התחתון( האם צורח במגע)? האם הכאב מופיע בזמן מסויים (לאחר מנוחה, לאחר פעילות מרובה)? האם הוא מטופל נגד תולעת הפארק?האם יש שינויים במתן השתן (תדירות/צבע/ואופן מתן)? האם יש שינוי במצבו הכללי , תאבון , מצב רוח וצרכים? האם הוא קיבל טיפול כלשהו?
    כאב באזור הגב התחתון יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים אורטופדים כגון מחלת פרקים כרונית (DJD) או דלקת גידול בעצמות וכלה בגורמים נוירולוגיים/עצביים כפריצת דיסק, נדידה של תולעת הפארק , דלקת של החולייה והדיסק הבין חולייתי , דלקת של חוט השדרה וגידול.
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל בהקדם (כיוון שחלק מהמצבים כפריצת דיסק דורשים מנוחה מוחלטת) בכדי ראשית למקם את הכאב באופן מדוייק ולקבוע אם הוא נובע ממקור אורטופדי או נוירולוגי שכן המשך האבחון משתנה ביניהם. כאשר המקור הוא אורטופד המשך אבחון יכלול צילום אגן ועצמות ארוכות ואילו במידה והמקור נוירולוג המשך איבחון יכלול CT ודגימת נוזל חוט שדרה. טיפול ינתן בהתאם לממצאי הבדיקה.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו