שינוי בהתנהגות לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות לאחר ניתוח
    פולי
    30/01/2013

ד"ר שלום,
    יש לי כלב פיקנז בן 7, באוקטובר האחרון הוא עבר ניתוח להוצאת אשך תמיר וסירור. היה לו סיבוך לאחר הניתוח הוא חתף זיהום ואושפז שוב. מאז הוא התאושש מהניתוח אך בחודש וחצי האחרונים הוא הפסיק להיות פעיל בבית, לא משחק עם הצעצועים שלו אלא כל הזמן ישן. (מעבר לזה הוא אוכל ומטייל כרגיל)
    האם מדובר בדיכאון? אם כן, איך אפשר לטפל בזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    30/01/2013

פולי שלום,
    האם יש שינויים נוספים בתקופה האחרונה? ירידה בתאבון או בשתיה? שינויים במתן צרכים? בעיות נשימה? האם היו שינוים בבית בתקופה האחרונה - בעל חיים / תינוק חדש/ שינוי אחר?
    בעוד שיתכנו שינויים התנהגותיים בעקבות פרוצדורה כירורגית, באם הם מתמשכים תקופה כה ארוכה ואין שיפור, חשוב מאוד לשלול גורם רפואי לסימנים אלה. בעלי חיים לא יכולים לומר לנו אם כואב להם או מפריע להם משהו ושינויים התנהגותיים, לעתים אפילו קטנים הם לעתים רמזים גדולים לבעיות רפואיות.
    ההמלצה שלי היא להביאו לבדיקה אצל ווטרינר שיוודא שאין בעיה רפואית העומדת מאחורי השינויים ההתנהגותיים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות לאחר ניתוח - תגובה

פולי
    31/01/2013

לא, אין שום שינויים בבית. הכול בדיוק כפי שהיה לפני הניתוח שהוא עבר.
    כשאנחנו לא בבית הוא כל היום ישן וכמעט ולא אוכל, אבל כאשר אנחנו מגיעים לבית הוא אוכל ושותה רגיל לגמריי. גם בחוץ אין שום שינוי מיוחד בהתנהגות שלו.
    לדעתך אני צריכה לפנות לוטירינר? אז לשלול את העניין שהוא בדיכאון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו