מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול עטיןטל31/01/2013
שלום רב,
הבחנתי כי לכלבתי בת ה4 שנים וחצי גבשושית באורך של פחות מס"מ בין העטין הראשון הקרוב לאיבר מינה לבין העטין השני . הגבשושית עם אודם קל.
הכלבה עומדת להתייחם ואנחנו רוצים להרביע אותה בייחום שיבוא.
האם במידה והגידול הוא סרטני מה ההשלכות בנושא הרבייה? ומה האפשרויות שעומדות בפנינו כרגע?
איך מאבחנים? ע"י ביופסיה או באמצעים אחרים?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול עטין - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי02/02/2013שלום טל,
מתי הופיעה הגבשושית? האם היא השתנתה בגודלה מאז שהופיעה? האם היא קשה/רכה? האם יש הפרשות מהאזור? האם הכלבה מתעסקת איתה? האם ישנן מסות נוספות בגוף? גבשושית כפי שאתה מתאר בהחלט יכולה להיות גידול עטין שיכול להיות שפיר או ממאיר, אך יתכן גם כי מדובר בגידול תת עורי אחר, מסה שומנית, אבסס, גוף זר, פוסטולה, עטין נוסף/עטין שקוע ועוד.
ע"מ לאבחן את הגבשושית שאתה מתאר יש לגשת לוטרינר המטפל שראשית יבדוק אם אכן מדובר בגידול. ניתן לבצע אספירציה מהמסה ע"מ לדעת במה מדובר.
אם אכן יעלה החשד לגידול עטין ההמלצה היא ללא ספק להסירו ולשלוח לביופסיה ע"מ לדעת האם ממאיר או שפיר והאם הוסר בשלמותו עם שוליים נקיים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול עטין?
טל04/02/2013שלום שוב ד"ר
ראשית תודה. תשובתך מקנה לי רושם של מקצועיות רבה.
הייתי רוצה להעלות תמונה אך אין באפשרותי כרגע. בכל אופן אשתדל לגשת איתה למרפאה בהקדם אך חוששני שזה לא יהיה בימים הקרובים מסיבות אישיות. (אלא אם כן תידרש דחיפות)
פתאום נזכרתי שמשום מה ראיתי את זה לפני מס חודשים וזה פרח מזכורני אך לאחרונה לאחר מקלחת מצאתי את זה שוב על אף שרציתי לעקוב אחר זה כבר אז.
אני רוצה להאמין וחושב שמדובר במסה לא סרטנית. ראיתי תמונות של גידולי עטין ואצלה זה לא כך. המסה לא ממוקמת בעטין אלא בין העטינים כפי שתיארתי. זה קשה למגע והיא כלל לא מתעסקת בזה או מגלה איזהו סימן כשנוגעים בזה. זה יחסית מאוד קטן ולפעמים יש לי תחושה או שזה קטן או שזה גדל אבל אולי זה משהו שקשור לאדמומיות הקלה לצד המסה בצבע עורה. אולי באמת זה עטין שלא התפתח? כי בצד אחד שמתי לב שיש לה פחות עטין אחד, אבדוק זאת בבוקר אם זה בצד של הגבשושית. אין לה מסות נוספות שאני רואה.
לציין כי היא הגיעה אלי מאוד לא נקייה. הבטן שלה כולה הייתה כתמים והצטברויות של לכלוך ושומן קשים שבמשך מס רב של מקלחות הצלחתי להגיע לתוצאות. היא עברה גם לפחות שתי המלטות שאני יודע עליהן.
לאחרונה היא לא נותנת בקלות שיהפכו אותה כי אני מדי פעם בודק התקדמות לייחום.
מלבד זאת היא קבלה מזון עשיר בחלבון (38 אחוזים) ועדיין מקבלת רק שיכול להיות שהייתי צצריך לדעת וללמוד לכמת (=כמות
)את המזון והתוספות שהיא מקבלת.
האם יש צורך לבדוק אצל וטרינר אם קיים מכשור ספציפי?
לא יצא לי להתקל במקרים רפואיים חריגים מלבד חיסונים וטיפולים שוטפים ואני לא הולך לוט' המטפל כרגע מסיבות קונקרטיות אלא בגלל הנוחיות. החלפתי כמה וט' ותמיד אני שואף לשמור שמות ומספרי טלפונים של וטרינרים מסויימים כי יש וט' מאוד מנוסים ומקצועיים ולמרות שהייתי רוצה להיות לקוח קבוע שלהם לא מצדיק שאשלם מחירים לא סבירים עבור טיפולים שוטפים וחיסונים ולכן יש אצלי וט' לשוטף ולמקרים חריגים אני בוחר בקפידה.
אודה להתייחסותך לדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)