מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףolga08/02/2013
יש לי חתול בן חצי שנה שהתחיל להקיא והבטן שלו היתה נפוחה, בן זוג שלי אמר שראה אותו לועס קפסולה [ נגד דלקות בשטן], לאחר מכן בן זוג שלי לקח אותו למרפאה ושמה אמרו לו שהוא חסום{לא יכול לעשות צרכים שלו] בגלל האוכל. שצריך לעשות לו בדיקות שיעלה 1500+ ובנוסף ניתוח שיעלה בנוסף. מאוד כעסו עליו ואמרו שאנחנו לא אחראים, אני לוקחת חתולים מהרחוב מאכילה ונותנת להם את כל מה שאני יכולה אבל כלכלית קשה לנו לקחת אותם לחסינוים. וכמובן שאת הסכום הזה לא היה לנו. אחת העובדות לקחה אותו ואמרה שהיא תעשה את זה בחשבונה ותיקח אותו עליה. הבן זוג שלי חזר הביתה בלעדיו ומאוד כואב לי שזה יצאה ככה.
לא כל כך הגיוני לי , החתול אכל רק אוכל לחתולים שהוא לא מהזולים.
תעזרי לי בבקשה, זה הגיוני מה שאמרו לנו? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף - תגובה
ד''ר סמדר טל08/02/2013אולגה שלום,
כמה זמן נמשכו ההקאות? מה היתה התדירות? האם החתול אהב לאכול חוטים או שטויות בבית?האם החתול קיבל טיפול נגד תולעים? האם הוחלף לו המזון לאחרונה או ניתן לו מזון ביתי כלשהו? מה היתה תדירות ההקאה? האם יש עדות לדם בהקאות? האם היו שינויים נוספים כגון ירידה במצב רוח ובתאבון ושינויים במתן צואה (שלשולים/קושי במתן צואה)? האם החתול עם פרווה ארוכה ונוטה להקיא גושי פרווה? מה הכילה הקפסולה והאם ההקאות החלו לאחר שהוא אכל אותה? האם ייתכן ונחשף לחומרים כימיים כחומרי הדברה או ניקוי?
באופן כללי הקאות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול וכלה בגורמים מחוץ למערכת העיכול. גורמים בתוך מערכת העיכול כוללים דלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהומי (חיידקי/ויראלי/טפילי/תולעים) או על רקע סטרילי (IBD), הרעלות שונות (מזון,צמחים, חומרי הדברה וניקוי ועוד), גידולים, שינויים אקוטיים במערכת העיכול (השתפלות מעי, סיבוב מעי, חנק של המעי, חסימה כגון על רקע גוף זר או גושי פרווה ועוד), אלרגיה למזון וגורמים מחוץ למערכת העיכול הכוללים מחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות ( משבר סכרת ופעילות יתר של בלוטת התריס). בקרב חתולים צעירים הגורמים הסבירים ביותר הם דלקת במעיים על רקע זיהומי, נגיעות בתולעים,הקאת גושי פרווה ותגובה לאכילת שטויות שעלולה להסתיים בחסימת מעיים.
על מנת לאבחן את הגורם יש לבצע בדיקה פיסיקאלית , בדיקות דם ואמצעי הדמיה (רנטגן או אולטראסאונד) להערכת איברי חלל הבטן.
במידה והחתול אכל רק מזון מסחרי של חתולים אין זו הסיבה לחסימה... אך במידה והוא אכל שטויות בבית כחוטים, שקיות ועוד חפצים שעלולים להיתקע ולהביא לחסימה של מערכת העיכול ההקאות זה אכן יכול להסביר את סימן ההקאות.
המלצתי היא לגשת לוטרינר בכדי להבין ראשית אם הוא ראה באמצעי הדמייה חסימה במעיים ובמידה וכן מה היה מקור החסימה.
בעת אימוץ חיה יש לקחת בחשבון כי עם ההנאה בחברתה מגיעה גם אחריות לטפל בעת הצורך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)