כלב לא רגועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב לא רגועה
    ניקול
    11/02/2013

יש לי רואה גרמני בן חמש
    הוא מאוד רגיש , בזמן האחרון ילדים משחקים עם נפצים והוא מפוחד
    הוא הגיע למצב שכל רעש קטן מקפיץ אותו, משהו דיבר בכל רם וראיתי איך הוא נבהל
    הוא בגינה בדרך כלל אבל בזמן האחרון רוצה להכנס הביתה
    הוא ממש לא רגוע, מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא רגועה

הוספת תגובה

• כלב לא רגועה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    13/02/2013

ניקול שלום,
    חרדות מרעשים חזקים הינו דבר נפוץ בכלבים וללא התיחסות נאותה התופעה עלולה להחמיר.
    ראשית חשוב לא לתגמל התנהגות חרדתית, יש להימנע מלחבק ולהרגיע את הכלב בעת שנבהל שכן אז הוא יחשוב שאכן יש ממה לפחד וכמובן שאין להענישו על התנהגות חרדתית. יש לחזק התנהגות רגועה ונינוחה ע"י מתן צ'ופרים ולחשוף אותו באופן הדרגתי (דה סנסטיזציה) לקולות שהולכים ומתגברים הן בעצמה והן במשך. אין להציף את הכלב בבת אחת לרעשים שכן זה עלול להוביל להחמרה במצב החרדה. יש הרבה מאלפים אשר עובדים עם כלוב טיסה (שכן כלבים יותר מרגישם בשליטה ונינוחים כאשר הם במקום קטן) אך לשם כך יש לעבוד עם מאלף כיוון שהכלב צריך להרגיש בנוח בכלוב ולהיכנס מרצונו לתוכו. לכן מומלץ לפנות למאלף או לוטרינר התנהגותי על מנת לעבוד עם הכלב להורדת רמת החרדה תוך מתן תגמול חיובי. ישנם מצבים קיצוניים הדורשים טיפול תרופתי במקביל להתנהגותי.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאת פתרון?

יהל
    29/01/2014

היי ניקול, אני נמצאת בדיוק באותה בעיה, עכשיו התחילה עונת הנפצים ואני לא יודעת מה לעשות. אשמח אם יש לך עצות בשבילי. תודה:]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו