לברדורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לברדורית
    שלוקומו
    15/02/2013

שלום
    הכלבה בת 10 עם צליעה ברגל האחורית שהולכת ומחמירה עד שמאתמול
    אני כבר עוזר לה לקום ,עושה כמה צעדים ואין לה כוח להחזיק את עצמה.
    מטופלת ב"פרויקוקס" כבר 5 ימים ללא שום תגובה .כמו כן "גלוקוזמין" כבר מעל שבועיים .
    הוטרינר שבדק אותה אתמול אמר לי שכדי לדעת מה יש לה באגן צריך לעשות צילום ,איפה שהוא נגע לא הגיבה לכאב !!
    לפני שאני מתחיל עם צילום אגן ...
    קראתי על זריקת "דפומדרול"
    האם זה יכול להיות פתרון ?
    ואם יש לה זיהום במפרק זה יכול להפריע ?
    מה לדעתך אני צריך לעשות ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לברדורית

הוספת תגובה

• לברדורית - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    17/02/2013

שלום רב,
    מתי החלה הצליעה של כלבתך? האם היא צולעת רק על רגל אחת? האם למעט הצליעה היא מרגישה טוב? התנהגותה תקינה והיא אוכלת ושותה כרגיל? האם הצרכים תקינים? האם היו גם הקאות ו/או שלשולים?
    צליעה ברגל אחורית יכולה לנבוע מבעיות רבות שיכולות להיות עצביות או אורטופדיות (כלומר שמקורן בבעיה בשלד - עצם או מפרק, או בעיה בשריר). כמו כן יתכן שבעיה סיסטמית אחרת שגורמת לחולשה כללית תחריף צליעה קיימת. בעיות עצביות יכולות להיות פריצת דיסק, דלקת בחוט השדרה, גידול בעמוד השדרה או גידול פריפרי הלוחץ על עצב ועוד. בעיות אורטופדיות יכולות להיות שינויים כרוניים במפרקים (כגון היפ-דיספלזיה), דלקת פרקים, קרע מלא או חלקי של רצועות, טראומה למפרק, עצם או שריר , גידול בעצם, מפרק או שריר, ועוד....
    ע"מ לדעת מה מקור הבעיה יש לבצע בדיקה אורטופדית ונוירולוגית מלאה ולמקם את הצליעה ולברר האם יש מעורבות של כאב, אם כן למקם את הכאב לעצם/מפרק/שריר. כמו כן חשוב לברר אם אין מחלת רקע אחרת שגורמת להעצמת הבעיה. לשם כך יש צורך גם בצילומי רנטגן ובדיקות דם.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

שלוקומו
    17/02/2013

איזו תשובה מפורטת כל הכבוד !

הכלבה הולכת מחר לאורטופד ומשם כנראה צילום אגן ו.....

הצליעה החלה לפני כמה חודשים ממש בקטן ברגל אחת ,

את העלת משהו שהכלבה שילשלה לסירוגין גם בתקופה האחרונה וטופלה ע"י

אנטיביוטיקה

כך שכדאי שהאורטופד ידע על השלשולים ...

מצאתי את מקום הכאב במותן של אותו צד של אותה רגל צמוד לעמוד השידרה

מחר נדע יותר פרטים

ותודה על השקעתך - ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מרגישה רגיל אוכלת שותה ושמחה

שלוקומו
    17/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ....

במקרה קראתי
    19/02/2013

לילה טוב

הכלבה היתה היום בבדיקת אורטופד ויש כאב במפרק שמאל רגל אחורית
    בעצתו עברה גם בדיקה נירולוגית ויש בעיה של "חוסר התמצאות במרחב" דווקא ברגל ימין אחורית ולכן כנראה אינה יכולה להחזיק את עצמה ,ויתרתי על המשך בירור נירולוגי כי נראה לי סיפור ענק עם עלויות בהתאם ולא בטוח שמשהו יעזור ,קיבלתי אנטיביוטיקה למקרה של דלקת בצד הכואב .

תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו