מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זבובים ברועה גרמני...הדר25/02/2013
היי ד"ר :)
יש לי רועה גרמני בן 8 חודשים.
לאחרונה הוא סובל מלהקות של זבובים ששורצים עליו ומתעופפים סביבו בכמויות אדירות!
חשוב לי לציין שאני משתדלת לקלח אותו כל מספר שבועות, תלינו מלכודת זבובים בסביבה שלו, הוא לא נמצא באזור בו הוא עושה את הצרכים, אבל אני לא מצליחה להגיע לפתרון, הוא סובל המון, הם מוצצים לו דם מכל מקום אפשרי בגוף, בעיקר מהאוזניים... הוא פיתח באזור הזה אפילו פצעים.
אני מחטאת לו את המקום בפולידין, מתי שצריך. אבל הייתי שמחה אם תוכלי להמליץ לי על איזשהו תכשיר אפקטיבי שדוחה זבובים. עדיין לא הגיע הקיץ ואני לא רוצה לדמיין עד כמה הוא עלול לסבול בעונה הקרובה.
אשמח מאוד אם תמליצי לי על תכשיר מסוים שעשוי למזער את הנזק הזה.
מצפה לתגובה,
תודה מראש... ויום טוב,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זבובים ברועה גרמני... - תגובה
ד''ר שירה ישפה02/03/2013הדר שלום,
היכן אתם גרים? האם הכלב חי תמיד בחוץ? האם יש בסביבתכם משק חי?
זבובים כטפילים חיצוניים נפוצים יותר בחיות משק וסוסים ומבכלבים. עם זאת, כלבים יכולים לסבול מנוכחות זבובים ואף מנגיעות ברימות שלהם.
לשם מניעת זבובים בסביבת הכלב היא ווידוא שהסביבה נקייה מחומר צואתי, שפחי הזבל מכוסים, שאין פתחי ביוב חשופים או מקורות מים פתוחים (שלוליות, בריכות). כמו כן, יש לוודא שהכלב נקי - פרווה נקייה מצואה ושתן, העור שלו תקין ואין לו פצעים פתוחים, השקים האנאליים שלו תקינים ולא דלקתיים וכי לא סובל מדלקות אוזניים. הגורמים הנ"ל מהווים גורמי סיכון לנגיעות בזבובים (ורימותיהם).
יש לציין כי לקויות הקיימות בקצות האוזניים יכולות לנבוע גם ממחלות כלי דם, מחלות זיהומיות (לישמניה למשל) ועוד ולכן רצוי לוודא שאכן הפצעים העוריים נגרמים מהזבובים.
אם הנגיעות בזבובים בסביבתכם גבוהה, ההמלצה שלי היא להתייעץ עם מדביר ולרסס את האיזור. באשר לטיפולים מקומיים על גבי הכלב, החומרים שפועלים נגד זבובים (והמשומשים על חיות משק וסוסים) עלולים להיות רעילים לכלבים לכן אינני ממליצה לשים על הכלב חומרים כימיים, אלא לטפל במקור הבעיה. אם יש כבר נגעים עוריים ופצעים פתוחים כמובן שיש לטפל בהם והמלצתי להביאו לווטרינר שיבחן אותם, ישלול גורמים אחרים להם ויתן טיפול מתאים (מקומי או סיסטמי).
תודה,
שירה ישפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)