תולעת הפארק? בעיות בדרכי העיכול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תולעת הפארק? בעיות בדרכי העיכול?
    דואג מאוד
    26/03/2013

הכלב שלי החל לפני כשבועיים לחזור על תנועות כאילו הוא רוצה להקיא תוך כדי התכווצות של הקיבה\בטן תחתונה, ריור ומידי פעם הקאה של מיצים (לא אוכל).
    לאחר צילומי רנטגן הוטרינר מצא שהכיבה שלו מלאה באוויר וביצע שיחרור עם צינורית עוד ומכיוון שלא קיבל זריקה נגד תולעת הפארק הוא שיער שבזה מדובר.
    משם המשכנו לביה"ח וטרינרי לאולטראסאונד שגילה שהעורק הראשי שלו מוגדל ולכן החלו בטיפול נגד תולעת הפארק (זריקה פעם בשבוע).

הבעיה היא שהעוויתות לא מפסיקות ובמשך כל הימים והלילות הוא לא מפסיק לעשות תנועות של הקאה תוך התכווצות של כל הבטן.

הכלב אוכל, אך יחד עם זאת הוא לא מטיל צואה כבר מס' ימים ארוכים. במקום זאת יש לו גזים חריפים מאוד, אני ואמא שלי לא מפסיקים לאחוז לא בבטן ומרגישים כל הזמן את הגזים במערכת העיכול שיש לו.

השאלה שלי האם ייתכן שמדובר בחסימת מעיים או משהו דומה, למרות שהכלב ממשיך לאכול? בכל מקום שחיפשתי באינטרנט וקראתי על תולעת הפארק לא אוזכר הגדלה של העורק הראשי או תופעות העיכול הספציפיות שיש לכלב (מצויין כי הוושט יכולה לתהעבות וכי בשלב בו הטפיל עובר מהעורק לוושט תיתכן סכנה ממשית של מוות כתוצאה מניקוב כלי הדם, בנוסף מצויין ריור ופליטה של אוכל לא מעוכל, בעוד הכלב שלנו מקיא מיצי עיכול ולא את האוכל שהוא אוכל).

אנא עזרו לי והכיווינו אותי אני ממש מודאג מהמצב,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תולעת הפארק? בעיות בדרכי העיכול? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/04/2013

שלום,
    בן כמה כלבכם ומאיזה גזע הוא? האם הוא מטופל באופן סדיר לתולעת הפארק? היכן אתם גרים? האם הוא אוכל שטויות בחוץ? האם לפני הוצאת התוכן אתם רואים כיווצי בטן? מהו התוכן שהוא מוציא ( אוכל מעוכל / לא מעוכל , מים ,ליחה)? כמה ימים הוא לא העביר צואה? האם התיאבון והמצב רוח תקינים? האם האבחנה של תולעת הפארק נעשתה על סמך האולטראסאונד או הצילום? מה תדירות ההקאות? האם יש עדות לדם בהקאה או בצואה ( אדומה או שחורה) ?
    לפני שניגשים לחיפוש אחר הגורם חשוב להבדיל בין הקאה ( הוצאת תוכן ממערכת העיכול לאחר כיווצי בטן), פליטה ( הוצאת תוכן ,לרוב מים או אוכל לא מעוכל בקירוב לאכילתו, ללא סימנים מקדימים) לשיעול ( הוצאת ליחה ממערכת הנשימה) אלו עלולים להיות דומים וכל אחד מכוון לבעיה במיקום שונה. מומלץ לצלם את הפעולה ולהראות לווטרינר המטפל.
    לנגיעות בתולעת הפארק יש מגוון סימנים החל מהסימן הקלאסי של פליטות ( עקב מיקום התולעת והמסה שנוצרת סביבה בושט) , הקאות , סימנים עצביים כשיתוק ( כאשר התולעת נודדת לחוט השדרה), שיעול ( על רקע דלקת ריאות שאיפתית משנית לפליטות) ונפיחות של רגליים. בנוסף ישנם מקרי מוות פתאומי הנובעים ממפרצת באבי העורקים עקב נדידת התולעת לאורך כלי הדם.
    חשד לנגיעות בתולעת הפארק עולה עקב סימנים אופייניים וצילום בית חזה בו נראה עדות לאטימות באזור הושט האחורית וסימני דלקת של החוליות באזור. אבחנה סופית נעשית על סמך אנדוסקופיה ( הכנסת צינור עם מצלמה לאזור הושט וראיית המסה עם התולעת). במצב מתקדם של נגיעות בתולעת הפארק המסה עלולה לעבור התמרה לגידול סרטני , במצב זה התגובה לטיפול מצומצמת. בשל כך במהלך האנדוסקופיה מומלץ לקחת דגימה מהמסה ולשלוחה לביופסיה ( מאפשר לשלול התמרה סרטנית).
    חשוב לדעת שהטיפול בתולעת הפארק הינו ארוך טווח ( זריקה במינון טיפול של דקטומקס למשך 6 -8 שבועות) ובמהלך תקופה זו ואפילו אחרי ייתכן שהכלב ימשיך להראות סימני הקאה/ פליטה בשל פגיעה במעבר האוכל במורד הושט. ניתן לנסות לצמצמם את הסימנים על ידי מעבר למזון רטוב, האכלה במנות קטנות בתדירות גבוהה יותר ומתן המזון מגבוה ( כך שהצוואר של הכלב יהיה מתוח בכדי לעזור לאוכל לרדת לקיבה). בנוסף חשיפת הושט לתוכן החומצי עלולה להוביל לדלקת והיצרות ולכן יש להוסיף מגיני מערכת עיכול ( כגסטרו). אנטיביוטיקה ניתנת בהתאם למצב הכלב.
    ישנם גורמים נוספים שעלולים להביל לסימנים שתיארתם כגון הרניה סרעפתית או היאטאלית ( אלו גם כן מאובחנים על סמך אנדוסקופיה) או חסימה חלקית במערכת העיכול ( שמאובחנת לרוב על סמך אולטראסאונד או צילום ניגודי ). לעיתים כל אלו לא עוזרים והכלב ממשיך לפלוט, במצב זה מומלץ להכניס צינור קיבה שמדלג על מעבר המזון בושט ומאפשר לה להחלים.
    לסיכום מומלץ לאבחן/לשלול סופית נגיעות בתולעת הפארק על ידי אנדוסקופיה ולהמשיך טיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו