מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול באשכיםאבי29/03/2013
לכלב שלי בן 12 יש גידול באשך אחד שמאוד גדול לעומת האחר
הוטרינרית האחרונה שהוא היה אצלה הציעה סירוס
הפסקתי להקשיב לה ברצינות כאשר היא הסבירה לי שאין לזה חסרונות ורק יתרונות והכל ורוד בתהליך כזה שמבצע שינוי כזה משמעותי. במיוחד כשלבני אדם שחסר קצת טסטוסטרון אז מוסיפים כי זה חשוב ולכלבים זה לא חשוב בכלל
השאלות שלי הן כאלו:
1. אם מבצעים לו סירוס, האם ניתן לתת לו הורמונים שיספקו לו את כל מה שהאשכים מספקים כרגע? האם ניתן לספק את כל ההורמונים האלו?
2. האם התופעות לוואי של הסירוס שייכות כולן להורמונים, כלומר אם יינתנו הורמונים באופן מלאכותי באמצעות טבליות, כל תופעות הלוואי יעלמו או אמורות להעלם? לפחות העיקריות והנפוצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, אפשר תשובה?
אבי19/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, אפשר תשובה? - תגובה
ד''ר סמדר טל27/04/2013היי אבי - סליחה על העיכוב בתשובה. להלן:
ראשית - אם לכלב שלך יש אשך גדול יותר מהשני - מומלץ לבצע בדיקת אולטראסאונד למערכת המין שלו בכדי לנסות לאפיין את הסיבה- האם מדובר בחשד לגידול? מה מצב הערמונית? וכיוצא באלה.
אם אכן מתברר שהאשך חשוד להמצאות גידול בתוכו הרי שבדרך כלל מומלץ להסיר לפחות אותו מכיון שחלק מן הגידולים משפיעים לרעה על הגוף כולו בשל הפרשת הורמונים עודפת- למשל גידול בתאי סרטולי שבאשך יכול לייצר אסטרוגן ולגרום לסימנים "נשיים" עם הזמן (כגון גדילת עטינים) וכן לבעיות עור ובעיקר לאנמיות ובעיות במח העצם. לעומת גידול זה - קיימים גידולים באשך שפחות משפיעים על הגוף.
בדיקת הפרוסטטה - או הערמונית- נעשית במקביל על מנת לשלול גידול בה- משום שאם זה קיים- יש לטפל בה קודם לכן.
לגבי תחליפי הורמונים- בדרך כלל בכלבים אין צורך ולתת טסטוסטרון מחטיא את המטרה שלשמה סורס הכלב- שהיא להקל עליו בריאותית במקרים מסויימים. תופעת הלואי העקרית שהיא השמנת יתר- נובעת מהאכלת יתר כי ה"כלב נראה רעב"- ללא צורך. כלבים לאחר סירוס נוטים במקרים מסויימים להפוך לרעבתנים - לא רעבים- ואם נכנעים להתנהגות זו הם אכן משמינים - דבר שגורר תופעות לואי נוספות.
לכן- המלצתי היא- בדיקה טובה של מערכת המין והחלטה בהתאם לתוצאות מהי דרך הפעולה הנכונה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך
אבי02/05/2013מודה לך מאוד על התשובה
לא שמתי לב בכלל לסימנים נשיים אצלו. מה שכן שמתי לב
בשנה האחרונה זה חולשה, לפני כשנה הוא היה מטייל במרץ היום אני ממש מנסה ללכת בקצב שלו והוא הולך ממש לאט, לא מושך אותי
הוא נחנק כמה פעמים ביום. כאילו פתאום לוקח שיהוק כזה כאילו נכנס לו משהו לריאות והוא עושה קולות דומות לשל הקאה. בד"כ זה חוזר 2-3 פעמים באותו רגע ואז נרגע
בנוסף הוא שותה ממש הרבה מים, התיאבון שלו נראה לי קצת ירוד. אפילו לחם שהוא מאוד אהב הוא היום בקושי רוצה
זה מצביע על איזשהו כיוון? האם זה יכול להיות קשור לגידול?
מצטער שאני אומר את זה אבל המצב הכלכלי לא מאפשר לי לקחת אותו לכל כך הרבה בדיקות. אני גר באיזור השפלה ואין הרבה וטרינרים לא ממש טובים לדעתי וגם יקרים. אם את מזהה כיוון לפי התיאור שלי
שוב אני מאוד מודה לך על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ששמתי לב
אבי04/05/2013הוא לא מתנשף כמעט בהליכה. היום שמתי לב שהלשון שלו הייתה כל ההליכה בין השיניים בצד. זה מצביע על כיוון כלשהו?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)