להרדים את הכלבה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להרדים את הכלבה?
    גלי
    16/04/2013

שלום שמי גלי, יש לי כלבה מסוג זאב לבן בת כ7 שנים בשנה האחרונה לכלבה שלי יש פצעים מחרידים על כל גופה והיא מתקרחת במקום של הפצעים וירד מהם גם דם בכל אזור המקום. יש לה ריח לא נעים (מסריח) אפילו שאנחנו משתדלים לקלח אותה כל יום. והעין שלה נפוחה עם פצעים מסביב ואפילו יורד לה דם מהעין ומסביב לו . בנוסף היא גם צולעת .
    אין לנו כסף לקחת אותה לווטרינר ולקנות לה את כל התרופות הזקוקות לה.
    אנחנו במצב כללי קשה אז בנוסף גם הכלבה...
    האם את יודעת להגיד לי לפי מצבה אם להרדים אותה? או מה ניתן לעשות איתה שתרגיש כמו שהיא הייתה פעם שמחת חיים ובלי כל המחלות האלה.. האם תרופות באמת יעזרו?
    אשמח אם תשדלי לענות לי ולא לשלוח אותי לווטרינר.
    תודה גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להרדים את הכלבה?

הוספת תגובה

• להרדים את הכלבה? - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    18/04/2013

גלי שלום,
    אני מצטערת לשמוע הן על הקשיים הכלכליים שלכם והן על בעיות הבריאות של הכלבה. נשמע שהכלבה אכן סובלת וכי ללא טיפול היא לא תשתפר.

מתי הופיעו הלקויות העוריות של הכלבה? האם את יכולה לצלם אותן ושים את התמונות כאן בפורום? האם היא מתגרדת? א כן - האם הגירוד הופיע לפני או אחרי הלקויות העוריות? האם יש תקופות של שיפור בלקויות העוריות? האם חלה החמרה בהן מלפני שנה? האם סבלה בעברה מבעיות עוריות או אלרגיות? האם מטופלת באופן סדיר נגד טפילים חיצוניים - פרעושים, קרציות?

האם היא סובלת מעוד בעיות בריאותיות/ מחלות ידועות? מה מצבה הכללי - אוכלת? שותה? תאבון תקין? צרכים תקינים? שותה או משתינה יותר מהרגיל? הקאות/שלשולים?

האם היא קיבלה כבר איזשהו טיפול לבעיות העוריות/ לבעיות בריאותיות אחרות שיש לה? אני מאוד מודאגת ממצב העין - האם תוכלי לצלם לי אותה? האם הדם יורד ממש מתוך העין או מסביב? האם היא עוצמת את העין? דומעת? האם יש הפרשות מוגלתיות מהעין?

כמה זמן היא כבר צולעת? האם יש היסטוריה של טראומה? האם יש החמרה בצליעה?

לקויות עוריות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים: אלרגיות (לפרעושים, מזון, גורמים סביבתיים), טפילים עוריים (פרעושים, קרציות, דמודקס, סקביאס ואחרים), זיהומים חיידקיים עוריים (יכולים להיות משניים לגירוד וזיהום של הפצע לעתים), תגובות לחומרים בסביבה (תרופות, חומרי ניקוי, רעלים), מחלות אוטואימוניות וגורמים רבים אחרים.

לאור מצבך הכלכלי הקשה אני מבינה שקשה לך לשלם על טיפול ווטרינרי. ההערכה שלי, מבלי לראות את הכלבה היא שאין פה סיבה רפואית להמתת חסד - הרפואה הווטרינרית כיום מאוד מתקדמת ואנו יודעים לטפל במחלות עור רבות ולעתים הטיפול פשוט בהרבה ממה שנראה לבעלים (ייתכן כי יש זיהום שאנטיביוטיקה תעזור או טפיל עורי כגון דמודקס שטיפול בחומר מתאים יפתור את הבעיה). כמובן שהמעורבות של העין איננה מוצאת חן בעיני ומדאיגה אותי.

שתי נקודות חשובות: לקלח אותה כל יום לא מומלץ ויכול אף להזיק מאחר והמקלחת מורידה את ההפרשות הטבעיות של העור, המגנות מפני זיהומים - דבר שיכול להועיד אותה לדלקות עור. נקודה נוספת, בתשובה לשאלתך - כן, לדעתי יש תרופות בנמצא שיוכלו לעזור למצבה העורי והן לא בהכרח יקרות ולכן שווה לבדוק את העניין.
    המלצתי החד משמעית היא לפנות לווטרינר, אך אני מבינה את הבעיה הכלכלית ולכן בואי ננסה יחד להתקדם באבחנה ככל שניתן באינטרנט - תשלחי לי תמונות ואת התשובות לשאלות שלי ונראה מה נעשה בהמשך..

רפואה שלמה,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה...

גלי
    19/04/2013

היא לוקחת תרופות מוקסיטין פורטה..
    לפני כשנה התחילו אצלה כל הפצעים והגירודים עקב הפצעים נראה לי
    הצליעה גם התחיל לפני כ שנה ועד כמה שידוע לי לא נראה לי שהיה לה טראומה אנחנו לקחנו אותה מהכלביה בגיל שנה בידיוק מתי שלקחו להרדים אותה
    הדם הוא מסביב לעין והעין נעשה לה קטנה ונפוחה..
    אבל עדין יש ממנה ריח בלתי נסבל שאפילו אנשים שנכנסים הביתה לא נעים לנו מהריח שלה..!
    העלתי תמונה מקווה שהיא תעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונה

גלי
    19/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונה

גלי
    19/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת ומבינה את המצב הבעייתי הזה

שרית
    21/04/2013

את יכולה לפתוח לו דף בפייסבוק ולבקש שיתרמו אך ורק לטיפוליו הוטרינרים אני לא וטרינרית אבל לדעתי אפשר בהחלט למנוע ולפחות חלק מהסבל ולאפשר לכלב חיים נורמלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי

ג
    23/04/2013

תנסי\ה לדבר עם תנו לחיות לחיות
    ו\או עם וטרינרים פעילים למען בעלי חיים ללא בעלים
    יתכן ותמצאו וטרינר שיטפל בה בעלות סמלית או ללא עלות
    הכלבה בסה"כ לא מבוגרת מאוד והמחלות שתארת לא מצדיקות המתה
    אפשר אולי לחפש לה בית אחר במקום לעשות המתת חסד

לגבי המקלחות, דווקא לא טוב לרחוץ כל יום כי זה יכול לגרום לכל הבעיות עור שתיארת למרות שזה נשמע מנוגד אבל כלב שונה מבני אדם יש להם שכבת שומן בעור טבעית שאמורה להיות וברגע שכל הזמן היא יורדת הפרווה לא גדלה כמו שצריך וזה יוצר גירודים ובעיות עור וגם אלרגיות לתכשירים וכו...

לגבי מזון, היא צריכה מזון כלבים איכותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונה - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    30/04/2013

גלי שלום,
    הלקויות העוריות, כפי שהן נראות בתמונות, אכן דורשות טיפול רפואי. אך בטח שאינן מצדיקות המתת חסד. ההמלצה החמה שלי היא למצוא ווטרינר בסביבתך שיוכל לעזור באבחון וטיפול בכלבה, אפשרויות לפתורונות כלכליים כוללים פנייה לצער בעל חיים (יש שם ווטרינרים), לעמותות שאולי יוכלו לעזור לך לגייס כספים, גיוס כספים בפייסבוק או פנייה לווטרינר באיזורך שיוכל אולי לעזור בפריסת תשלומים.
    באיזה איזור בארץ את גרה?

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו