מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב מבוגררוית18/04/2013
הכלב שלי בן 12 תערובת של גולדן סמוייד וכנעני הוא כלב מאוד פעיל ומלא שמחת חיים. בימים האחרונים הוא איבד את החשק למשחק אינו קם לקבל אף אחד מבני הבית איבד את החשק להליכות וכשיוצאים איתו לסיבוב הוא הולך לאט אך עושה את צרכיו כרגיל הוא נובח על ילדי הקטנים אם רצים או יותר מחדי רועשים בבית ובכלל נובח פתאום ללא סיבה הנראית לעיין הוא שוכב רוב היום ונראה אפתי לחלוטין אך אוכל ושותה כרגיל האם זה הגיל או שיש סיבה רפואית כלשהי
בתודה מראש,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מבוגר - תגובה
ד''ר שירה ישפה18/04/2013רוית שלום,
האם שמת לב לשינויים נוספים אצל הכלב? ירידה במשקל? צליעה? קשיים בשינויי תנוחה (קימה משכיבה לעמידה וכו')? האם יש סימנים קליניים נוספים (שתייה או השתנה מרובים? אכילה מרובה/פחותה? הקאות/ שלשולים?). האם שמת לב לשינויים התנהגותיים אחרים (בלבול, אובדן אוריאנטציה, עמידה מול קירות, תוקפנות, דכאון)?
חשוב להבין שזיקנה בפני עצמה איננה מחלה. רק מאחר ובעל חיים עבר גיל מסויים אין זה תקין שיפסיק ללכת לטיולים ויהיה מדוכא וחלש. חשוב למצוא את הגורם לסימנים אלה. זה נכון שעם ההתקדמות בגיל התפקוד של האיברים השונים יכול לרדת או להשתנות, אך חשוב לבצע בכל בעל חיים שמופיעים בו סימנים כמו אלה שאת מתארת בדיקה גופנית מלאה ובדיקות נוספות לפי הצורך (סביר ביותר שיהיה צורך בבדיקות דם מלאות (לבדיקת ספירת הדם ותפקודי האיברים השונים) ואולי הדמיות/ ייעוצים אחרים).
אני מבינה שאת וודאי דואגת ולכן המלצצתי לך להביאו לבדיקה רפואית בהקדם האפשרי כדי שהווטרינר יוכל לבדוק אותו לראות כיצד יוכל לעזור.
רפואה שלמה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהודעה קודמת
רוית27/04/2013שלום שירה ותודה לך על התשובה.
בהמשך לתשובתך לקחתי את הכלב שלי למרפאה (אנחנו גרים בקנדה) עשו לו בדיקות דם וגילו בעיה בבלוטת התריס וגם כשל כלייתי מתקדם נתנו לו כדור שנקרא דרמקס והמצב רק החמיר, חזרנו למרפאה עשו לו בדיקת שתן כדי לוודא את המצב בכליות ונתנו לנו כדורים וכן נוזלים מתחת לעור באותו יום והמצב לא השתנה, חזרנו למרפאה לעירוי נוזלים ליום שלם והמצב נשאר כמו שהוא הכלב אינו מגיב לכלום. הוא פשוט שוכב כל היום מסרב לאכול אבל שותה ועושה צרכים בחוץ. אמרו לנו שצריך להגיע להחלטה. חשובה לי דעתך
שוב תודה רוית וטומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהודעה קודמת - תגובה
ד''ר שירה ישפה30/04/2013רוית שלום,
אני מבינה שמצבו של כלבך התדרדר מאז ההודעה הקודמת שלך. אני מצטערת לשמוע על כך. אם אני מבינה אותן נכון את בעצם מתייעצת איתי לגבי האפשרות של המתת חסד. מאוד קשה לי לתת את דעתי מאחר ואין בידי את כל הנתונים הרפואיים - ממצאי בדיקה פיזיקלית, ממצאי בדיקות דם ושתן / הדמיות שנערכו (אם נערכו).
בכל מקרה, ההחלטה על המתת חסד הינה החלטה סבוכה וקשה לכל אדם. אף בן אדם לא יכול לומר לכם, בתור הבעלים של הכלב, מה לעשות, גם לא הרופא הכי טוב. רופא יכול רק להבהיר את המצב הרפואי ולדבר על פרוגנוזה (הצפי לשיפור או ריפוי מהמחלה). לפני שנדבר על דרכים להגיע להחלטה זו, אשמח לדעת יותר מידע על מצבו הרפואי - כל מידע רפואי שתוכלי להעלות פה יתקבל בברכה.
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומי
רוית06/05/2013שוב שלום שירה
הכלב סבל מכשל כליות וגם הכבד לא תפקד כלכך טוב לפי בדיקות דם נוספות שנערכו החזרנו אותו לטיפול בנוזלים לתוך הוריד כמעט כל יום אבל הוא לא התאושש הוא פשוט שכב כל היום לא אכל ולא שתה האכלנו אותו במזרק וקיבל תרופות לכבד,לבלוטת התריס, חומר נגד הקאות ושום דבר לא עבד עד שביום חמישי הוא התחיל לפרכס בהפסקות וביניהן ילל מכאבים לקחנו אותו למרפאה ושם הרדימו אותו כי אמרו שאין ברירה.
אני יודעת שעכשיו זה מאוחר וכבר אי אפשר לשנות דבר אבל רציתי לדעת אם לא היה עוד משהו שהיינו יכולים לעשות ומה זה בדיוק הפרכוסים האלה וממה הם נובעים? אני מרגישה שהיה כאן פספוס וטומי היה יכול להיות עוד איתנו.
תודה רבה מראש על כל התשובות המהירות ועל העזרה הרבה.
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומי - תגובה
ד''ר שירה ישפה16/05/2013רוית שלום,
דבר ראשון אני מאוד מצטערת לשמוע שמצבו של כלבך לא השתפר ונאלצתם להמיתו. נשמע שאכן חלה התדרדרות רצינית במצבו והוא לא הגיב לטיפולים שקיבל.
קשה לי מאוד לומר מכאן, מבלי להעריך רפואית את הכלב, לדעת את תוצאות הבדיקות ורמת התגובה שלו לטיפולים האם היה ניתן לעשות דבר מה נוסף, אך אני בטוחה ומשוכנעת שטיפלו בו ווטרינרים מסורים יודעי דבר וכי הם ניסו הכל כדי לעזור לו.
לפי השתלשלות האירועים שאת תיארת נראה שלא היה הרבה מה לעשות ולעתים, לא משנה כמה חזק אנחנו נלחמים, אנחנו לא מצליחים להציל איברים שכשלו.
לגבי הפרכוסים, היו לו מספר סיבות לפרכס (שוב, לא יודעת בדיוק מה היו תוצאות בדיקות הדם, אך ממה שתיארת..) - בכשל כליה מצטברים רעלנים (טוקסינים אורמים) שיכולים להשפיע שלילית על המוח (uremic encephalopathy) ולהוביל לתופעות נוירולוגיות. גם בכשל כבד ידועים חומרים שמצטברים (שהכבד אמור לדעת לטפל בהם באופן תקין) שגורמים לפרכוסים (hepatic encephalopathy). כך, שזה לא מאוד מפתיע שהוא פיתח פרכוסים ונראה שאכן האיברים כשלו ובשלב זה הטיפול התומך פשוט כבר לא הספיק.
אני מאוד מאוד מצטערת לשמוע על אובדנכם, לצערנו הרפואה מוגבלת לעתים ביכולות שלה, הלוואי והיינו יכולים להציל את כולם תמיד.
אנחנו תמיד פה בשבילכם,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שירה
רוית20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)
.jpg)