שתייה בקיץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתייה בקיץ
    יסמין
    17/03/2008

שלום רב,
    רציתי לשאול כיצד אני יכולה לעודד את כלבתי לשתות יותר בימי הקיץ החמים?
    היא פינצ'ר מעורב כבת 11 ולפעמים נדמה לי שהיא כלל לא ניגשת למים גם אחרי טיול ארוך תחת השמש הקופחת.
    המים נקיים תמיד ואני קצת מפחדת שהיא תתייבש.
    האם יש דרך לעודד אותה לשתות או לקרר את גופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתייה בקיץ

הוספת תגובה

• שתיה בקיץ

ד''ר סמדר טל
    18/03/2008

האם נראה לך שבאופן כללי כלבתך לא שותה הרבה או רק לאחר טיולים? האם היא אוכלת בתאבון? מה היא אוכלת? האם היא סובלת מבעיות רפואיות לכלשהן? אכן חשוב שהיא תשתה אך יש להעריך את כמות השתיה הכללית שהיא שותה לאורך כל היום ולא רק לאחר טיולים. באופן כללי חשוב לדאוג שיהיו לה מים טריים כל הזמן. במידה והיא אוכלת מזון רטוב מקופסאות שימורים של כלבים, יתכן ויראה לך כי היא שותה פחות וזה מאחר ובמזונות אלו יש תכולת נוזלים גבוהה יותר ממזון יבש. במידה ואוכלת רק מזון יבש את יכולה להוסיף לה תוספת קטנה של מזון רטוב מקופסת שימורים על מנת להגדיל את כמות הנוזלים אשר מקבלת.
    לגבי קרור הגוף חשוב שתמיד יהיה לה אזור עם צל במידה והיא בחוץ או בטיול ארוך ולדאוג לה תמיד למים. אני ממליצה שבימים החמים תוציאי אותה לטיולים בשעות אשר פחות חם למשל, בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב וזה על מנת להקל על ההתמודדות שלה עם עומס החום.
    במידה ועדין נראה לך שאיננה שותה מספיק כדאי לקחת אותה לבדיקה שיגרתית אצל וטרינר על מנת שיוכל לוודא כי איננה סובלת מבעיה רפואית כלשהיא.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכללי היא שותה באופן נורמלי אבל...

יסמין
    18/03/2008

כשאני חוזרת איתה מטיול אחר הצהריים אני מצפה שהיא תיגש למים ותשתה ולפעמים היא ניגשת ושותה מעט מאוד, אז אני מניחה לה בתוך המים קוביית קרח ומידי פעם זה גורם לה להמשיך לשתות.
    אני נותנת לה בנוסף לאוכל היבש כף וחצי של אוכל מקופסת שימורים,3 פעמים בשבוע..אז אולי כמו שאמרת,בגלל זה היא פחות ניגשת לשתות..
    בכל מקרה אני אקח אותה לבדיקה..תודה לך והמשך ערב נפלא!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו