כריתית רגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתית רגל
    נטע
    29/04/2013

שלום,
    אני מגדלת את הכלבה שלי ליה מגיל שנה וחצי, כיום היא בת 14 וקצת. היא כלבה מעורבת ועד לאחרונה כלבה בריאה.
    בחודש האחרון שמנו לב לצליעה ברגל הימנית הקידמית שלה, בקושי שלה לקפוץ לכורסעאות ולמיטות ובירידה ברצון לאכול. לאחר הסתכלות יותר ממוקדת ברגל שמנו לב שהיא נפוחה.
    הוטרינטר בדק ואישר שלכלבה שלי יש גידול. מן הסתם שברגע שהבנו שזה המצב עשינו לה בדיקות דם (בבדיקות דם התגלה גם שיש לה גם כשל בכליות. שהיא ברמה הכי גבוהה ה"נורמלית" בתפקוד הכליות שלה) וניתוח להסרת הגידול, במקביל נשלחה למעבדה בדיקה לבירור האם הגידול ממאיר או שפיר.
    תוצאות הבדיקות הגיעו היום, והגידול ליגוני הרב, ממאיר.
    מאז הניתוח המצב של הכלבה שלי השתפר פלאים. היא כבר לא צולעת, היא חזרה לאכול כמו שצריך, היא חזרה לקפוץ ואפילו מסוגלת לצאת לטיולים.
    אך לצערי, הוטרינר אומר שלא ניתן היה להסיר את כל התאים הסרטניים שנמצאים על הרגל שלה, מחשש לפגוע בעצבים ובכלי דם. הוא מציע לכרות לה את הרגל.
    שאלתי היא כזו: איך כלבה בת 14, שכל חייה הייתה רגילה ללכת על ארבע רגליים, יכולה לתפקד עם שלוש? האם היא תוכל לחזור ולטייל, לקפוץ על הספות, ובכלל - איך איכות החיים שלה תהיה עם שלוש רגליים? האם כריתת הרגל הנגועה בתאים הסרטניים מבטיחה לי שהסרטן נעלם?

אשמח לתשובה, ולדעתך,

בתודה מראש,
    נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתית רגל

הוספת תגובה

• כריתית רגל - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    30/04/2013

נטע שלום,
    האם את יודעת לומר איזה סוג של גידול סרטני התקבל בביופסיה - לגידולים שונים יש התנהגויות ביולוגיות שונות ולפי כך נקבעות גם האפשרויות הטיפוליות בהם.

באשר לאיכות החיים עם 3 רגליים, אני מבינה את החשש באשר להסתגלותה של הכלבה בגיל זה לשינוי במצבה, אך כלבים יודעים להסתדר יפה עם 3 רגליים גם כאשר הכריתה נעשית בגיל מתקדם. עם זאת, יכולתה להתנייד תלויה בגורמים נוספים כגון נוכחות/היעדר שינויים ניווניים במפרקי הרגליים האחרות, משקלה, בריאותה הכללית ועוד.

באשר להבטחת העלמות הסרטן, שוב הדבר תלוי בסוג הסרטן ובשלב המחלה אצל הכלבה הספציפית, האם בוצעו צילומי רנטגן? אולטרא סאונד בטן? או כל בדיקה אחרת לחיפוש גרורות באיזורים אחרים בגוף? סרטנים מסוגים שונים הם בעלי נטייה שונה לשליחת גרורות (יש ששולחים גרורות בשכיחות גבוהה מאחרים ויש שמאופיינים יותר בפולשנות מקומית). אם יש גרורות באיברים אחרים, הרי שהסרת הרגל לא תעלים את הסרטן. עם זאת כתלות בסוג הגידול ובתוצאות בדיקות הסקר למציאת הגרורות הווטרינר (או אפילו מומלץ יותר - מומחה לסרטן - יש 2 אונקולוגיות בארץ שאני יכולה להמליץ לך עליהן) יכול לומר לך מה הסיכויים שהסרת הרגל תביא להחלמה או כמה שנים היא "תקנה" לכלב.

מקווה שעזרתי,
    רפואה שלמה
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר שירה,

נטע
    01/05/2013

איני יודעת מהו סוג הסרטן. בשיחה עם הוטרינר שלי היום הסברתי לו את החשש שלי מהתפשטות הסרטן הלאה, מעבר לרגל. הסברתי לו שאני חוששת שאני קוטעת את רגלה "לשווא" כי איני יודעת אם הוא התפשט הלאה.
    הוא הסביר לי שהסרטן שלה נמצא בשלב שתיים מתוך שלוש והגידול שלה הוא אומנם ממאיר אך לא סוג גידול שמיכולתו להתפשט במהירות מהרגל, הוא אמר שלסוג הספציפי הזה של הסרטן/גידול יש סבירות שהוא לא התפשט מעבר לרגל (ושוב, אני לא יודעת להגיד לך מהו סוג הסרטן...).
    כששאלתי אם יש אפשרות לבדוק האם זה כן התפשט הוא הסביר לי שבגלל השלב שבו הסרטן נמצא, אפשר לעשות סי.טי אך לדעתו הסי.טי לא יביא תוצאות. הוא פירק לי את זה ואמר שאם אני משווה את הסרטן למן "גרגרים" הנמצאים בגוף רק כשהם בכמות גדולה נוכל לראות אותם בסי.טי. מכיוון שהסרטן בשלב כזה, אם הוא יעשה סי.טי לגוף, ואכן קיים סרטן בחלק נוסף של הגוף, הוא לא יראה את זה כי הסרטן לא במצב מספיק מתקדם.

האם יש משהו נוסף שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רגל

נטע
    02/05/2013

סוג הגידול הוא Mastocytoma והוא באיזור גבוהה של הרגל, קצת מעל החיבור של שתי העצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו