חיכוך עם עלי תאינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיכוך עם עלי תאינה
    snoop
    11/05/2013

שלום ,
    בזמן האחרון הכלב שלי התחיל להתחכך בעלי תאינה שיש לנו בחצר , עקב זה הוא סובל מגירודים איומים בגב , הגירדת בגב גורמת לעור שלו להיחשף , לפרווה שלו להשיל באזור המגורד והורדת דם עקב הגירוד הנוראי , התיסכול הוא בעייתי מה אוכל לעשות בשביל שהמקום המגורד יפסיק להיות מגורה? ואיך אני מרגיעה את העור של הכלב לאחר הגירוד ?
    מה אני עושה במקרים שיוצא דם מאזור הגירוד ?

בתודה ,
    הדר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיכוך עם עלי תאינה

הוספת תגובה

• חיכוך עם עלי תאינה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    16/05/2013

שלום רב,
    בן כמה הכלב? האם מסורס? מה הוא אוכל? האם מטופל נגד פרעושים? האם סבל בעבר מגירודים או בעיות עור אחרות? היכן בדיוק הגירוד המתואר? (ניתן לצרף תמונה).
    מתוך תיאורכם ניכר כי הגירוי העורי החל רק לאחר שהכלב בא במגע עם עלי התאנה, במקרה כזה כנראה מדובר בתגובה אלרגית לתאנה עצמה. אופציה כזו אפשרית, אך יחד עם זאת יתכן מאוד והחיכוך בעץ התאנה אינו אלא דרך של הכלב פשוט להתגרד, ושמקור הגירוד בכלל איננו התאנה. ישנם גורמים רבים לגירוד בכלבים החל מאלרגיות (לפרעושים, מזון או גורם סביבתי אחר), טפילי עור (כגון פרעושים, דמודקס וסקאביאס), מחלות עור שונות (כגון סבוריאה, מחלות אוטואימוניות ועוד) וכלה בדלקות עור זיהומיות ע"ר חיידקים או שמרים. יש לזכור שהדלקת בעור בעצמה גורמת לגירוי עז ומהווה גורם מחריף לגירוד, לכן פציעה של העור בעקבות גירוד (ולא משנה מהו הגורם הראשוני לו) עלולה להזדהם והגירוד לא יחלוף ואף עלול להחריף. ע"מ לאבחן את המקור לגירוד ראשית יש לטפל בזיהום מקומי אם קיים כמו כן יש לבצע מגרדים עוריים שטחיים ועמוקים ע"מ לשלול המצאות של טפילי עור, וכן לקחת משטחי מגע וטריכוגרם (בדיקה של מבנה השיער). לאור תיאורכם של גירוד עז שאינו פוסק עד כדי פציעה ודימום, ככל הנראה יש כבר מעורבות של דלקת ואף זיהום, לכן יש לגשת לוטרינר ע"מ שיבצע אבחון כמתואר לעיל ויטפל בהתאם.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו