מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גור חתולים בן כמה ימיםמיטל05/06/2013
אני מאכילה חתולת רחוב חמודה ולפני שבוע עיקרתי אותה אך אתמול גיליתי שזה היה מעט מאוחר מדי כשהיא הביאה את הגור שלה אליי. הגור ממש פצפון וניכר שהיא אמא לא מנוסה..היא לא ממש יודעת איך להתנהג איתו ובנוסף יש לו דלקת מאוד חריפה בעין אחת. העין מפוצצת מוגלה (לא רואים עין-זה נראה כמו חור בצבע צהוב)
אין לי דרך להגיע אליו כי היא לא נותנת לי להתקרב.
יש משהו שאני יכולה לעשות? או שפשוט אין מנוס מלחכות שיגדל קצת ושהיא תביא אותו לפינת האכלה מרצונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים בן כמה ימים - תגובה
ד''ר סמדר טל19/06/2013מיטל שלום,
ראשית כל הכבוד על ההירתמות לחתולי רחוב ושנית מספר שאלת קצרות:
בן כמה החתלתול כעת?האם יש סימנים נוספים כגון התעטשויות, הפרשות מהנחיריים, נשימות כבדות או קולניות?האם העין השניה תקינה לגמרי?
לרוב הגורם לדלקות עיניים בגורים הוא זיהומי (עם זאת כשזהו הגורם לרוב נצפה לדלקת בדרגה זו או אחרת בשתי העיניים) ,ויראלי (כהרפס) או חיידקי (ככלמידופיליה) , ולכן הטיפול הניתן הוא לרוב אנטיביוטי ואנטיויראלי (בעיקר כשיש סימנים נוספים כגון התעטשויות חירחורים) בנוסף לניקוי ההפרשות וקומפרסים.לעיתים, כתלות בדרגת הדלקת, מוסיפים טיפול אנטידלקתי וסרום שעוזר להידבקויות שמופיעות עקב דלקת חריפה. גורמים נוספים לדלקות עיניים בגורי חתולים כוללים פגיעה אנטומית מולדת בעיניים (כגון במבנה העפעף), גוף זר או טראומה לעין (כגון על רקע שריטה).
חשוב לדעת שדלקת עיניים שלא מטופלת בזמן בקרב גורים עלולה להחמיר ולגרום לניוון העין ואובדן ראייה ולכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה. טיפול יינתן בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)