צליעה שהולכת וחוזרת - נסיון שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליעה שהולכת וחוזרת - נסיון שני
    לילך
    09/07/2013

שלום אני מנסה שנית לפרסם את השאלה מכיוון שלא קיבלתי תגובה אולי מישהו יוכל לענות - תודה!

יש לי פינצרית קטנה מעורבת בת 8 חודשים. לפני כשבוע החלה לצלוע על רגל אחורית מדי פעם, כשקמה משכיבה או לאחר הליכה או סתם כך, ומדי פעם זה פשוט נעלם.
    וטרינר איבחן בעיה בפיקת הברך ואמר שצריך ניתוח על מנת לקבע את הפיקה.

האם ידוע על אפשרות לטפל בבעיה כזו באמצעות פיזיוטרפיה ולא באמצעות ניתוח?

תודה.
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צליעה שהולכת וחוזרת - נסיון שני - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    12/07/2013

שלום לילך,
    לא צויין בשאלתך, אך אני משארת שהבעיה שאובחנה אצל כלבתך היא פריקת הפיקה. זוהי בעיה נפוצה ואופיינית לגזעים קטנים ומיניאטוריים אשר נובעת מהתפתחות לא תקינה של עצמות וסחוסי הברך. הבעיה נעוצה בחוסר התפתחות מספקת של תעלת הפיקה, עקב כך הפיקה אינה יציבה ופורקת ממקומה לעיתים קרובות. ברב המקרים הבעיה היא דו-צדדית (כלומר מופיעה בשתי הברכיים של הרגליים האחוריות) אך יתכנו גם מקרים בהם רק צד אחד בעייתי.
    הפריקה באה לידי ביטוי בצליעה שחולפת מעצמה כאשר הפיקה חוזרת למקומה.
    ישנן מספר דרגות חומרה לפריקת פטלה ובהתאם לכך גם דרגות צליעה וכאב שונות.
    החל מדרגה 2 ומעלה מומלץ מאוד לנתח ובד"כ אין צורך לנתח דרגה 1. דרגה 4 היא דרגה קשה מאוד לניתוח, בד"כ יש צורך לערב ניתוח גם של העצמות הסובבות ולעיתים יש צורך במספר ניתוחים.

כיוון שמדובר בבעיה מולדת במבנה הברך, פיסיותרפיה אינה עוזרת, אלא במצבים קשים של עיוות הרגל והשרירים הסובבים (כמו בפריקה דרגה 4). משתמשים בפיסיותרפיה אחרי ניתוח לתיקון ע"מ להחזיר את הרגל לשימוש כמה שיותר מהר וע"מ למנוע קיצור של השרירים עקב חוסר שימוש ברגל.

רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו