צליעה פתאומית לכלבה בת 9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליעה פתאומית לכלבה בת 9
    סמדר
    09/07/2013

שלום, יש לי כלבה בת 9 מסוג כלב רוח מעורב, היא מעוקרת...
    אנחנו מורידים אותה לטיול 4 פעמים ביום ובשאר הזמן היא רובצת על הספה.... כלבה עצלנית.
    לפני כמה חודשיים החלה אצלה בריחת שתן מידי פעם, לאחר בדיקת שתן נשללה האפשרות של דלקת והוטרינר אמר שיתכן ויש בעיה בסוגרים (יש כדורים אבל היא לא בולעת)
    אחרי שבורח לה שתן, אנחנו רוחצים את פלג הגוף התחתון, באזור הרגליים, אבל עדיין יש לה גירוי בעור באזור הרגליים העליונות.
    אתמול בערב באופן פתאומי היה לה קשה לרדת מהספה, היא הלכה הליכה איטית, בצורת סימן שאלה, ראש מכופף, צליה קלה... היא לא בכתה ולא יללה, היא אוכלת רגיל ושותה, גם היציאות שלה סדירות ורגילות. הבוקר היא ירדה 2 פעמים, עדיין היא הולכת באופן מוזר למרות שיותר טוב מאתמול.
    אני רוצה לקחת אותה לוטרינר אבל אני פוחדת שהוא יתחיל לבדוק מכל מיני אפשרויות וזה יעלה לי ים של כסף..... (הוטרינר שלי כזה) ומצד שני מה זה יכול להיות? האם יש קשר לבריחת השתן (יתכן דלקת ברגל) מה קורה לכלבה שלי??????
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליעה פתאומית לכלבה בת 9

הוספת תגובה

• צליעה פתאומית לכלבה בת 9 - תגובה

ד''ר סמדר טל
    10/07/2013

סמדר שלום,
    באיזה גיל הכלבה עוקרה?האם הכלבה נותנת שתן ושותה כרגיל/יותר/פחות מבחינה כמותית? האם את מוצאת שלולית שתן באזורים בהם היא שוכבת או שמא היא החלה לעשות פיפי בשליטה (יורדת למנח הכריעה) גם בבית? האם בריחת השתן מופיעה בזמן מסויים כמו בהתרגשות או לאחר שינה? האם יש טפטוף שתן בהליכה?
    האם תהליך האיבחוני של בריחת השתן כלל אמצעי הדמיה להדגמת שלפוחית השתן ושלילת אבנים ו/או מסה ותרבית שתן? האם נעשו בדיקות דם כלליות? מה היו ממצאי בדיקת השתן מבחינת משקע וריכוזיות?
    בריחת שתן יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מכיווציות יתר של השלפוחית (כגון ע"ר זיהום בדרכי השתן, אבנים או גידול), שתיה והשתנה מרובה (שמתלווה למחלות כלליות כמחלת כליה, כבד וסכרת), פגיעה בתפקוד הספינקטר ( בקרב כלבות בוגרות שעוקרו לפני ייחום ראשון או עקב פגיעה בעצב המעצבב את הספינקטר או פגיעה תפקודית עקב הימצאות מסה או אבן אשר חוסמים). יש גורמים נוספים כבעיה אנטומית במיקום השלפוחית או כניסה לקויה של צינורית השתן מהכליה (האורטר) לשלפוחית השתן (=אורטר אקופי) אך אלו לרוב מופיעים בכלבים צעירים.
    קשה למקם את מקור הכאב והצליעה של כלבתך מבלי לראות את אופן הליכתה (מוזמנת לצלם) ובדיקת האזור הכאוב בייסודיות. בנסיון לקשר את שתי הבעיות ייתכן ויש פגיעה בחוט השדרה ( כע"ר פריצת דיסק או דלקת של החוליה והדיסק) שיגרמו לכאב והליכה כפופה ובמידה והמיקום מאפיין את יציאת העצב המעצבב את הספינקר זה עלול לגרום גם לבריחת שתן. בנוסף ייתכן ויש מסה תופסת נפח אשר מפריעה הן לתפקוד הספינקר והן לתפקוד הגפיים בשל הקרבה האנטומית בין שלפוחית השתן לחוליות האגן והלומבריות האחוריות. חשוב לזכור שייתכן ושני הממצאים אינם קשורים וישנם גורמים רבים שעלולים לגרום לכאב כללי והליכה שפופה כדלקת פרקים, דלקת של שרירים ודלקת שלחוט השדרה.
    כאב והליכה כפופה עלולים להיות סימנים ראשוניים למחלה כללית סוערת ולכן מומלץ לגשת בדחיפות לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ייסודית הכוללת בדיקה נוירולוגית ואורטופדית.
    בהצלחה
    אשמח לעדכון
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו