קשקים לחתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשקים לחתול
    אלונה
    28/09/2013

הנדריקס שלי בן שנה וקצת חתול מהמם לבן עם כתמים שחורים מין פרה קטנה וארוכת שיער.
    בזמן האחרון שמתי לב שהחתול פתאום מתחיל להתלקק הטירוף בעיקר בחלק התחתון של הגב בחיבור עם הזנב ולפעמים גם מכרסם את המקום, בזמן שהוא עושה את זה הוא ממש לא רגוע קופץ על כל מיני דברים רץ בבית מיילל כל הזמן.
    בדקתי את האיזור וראיתי שיש קשקשים לבנים (החלק בתחתון שחור כך שאני יכולה לראות רק שםבכתמים האחרים לא ראיתי). אמרתי לוטרינרית שלי והיא אמרה שאין מה לדאוג, אבל החתול ממש מתחרפן מזה, כמובן שמקלחת לא בא בחשבון, אני משתדלת לסרק אותו כמה שיותר למרות שהוא גם על זה לא מת...אני לא חושבת שזו בעיית אוכל כי הוא מקבל אך ורק רויאל קנין, ואני לא רואה שור גירוי בעור חוץ מה הקשקשים על הפרווה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשקים לחתול

הוספת תגובה

• קשקים לחתול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/10/2013

היי אלונה,

האם החתול מטופל כנגד פרעושים באופן סדיר? האם חוץ מהקשקשים הלבנים- את רואה גם פרעושים או צואת פרעושים (כמו אבקה שחורה על העור)? האם יש בעלי חיים נוספים בבית? האם יוצא גם החוצה או חי רק בבית? האם את רואה את הצואה שלו ויכולה לבדוק אם יש בה תולעים?

ישנן סיבות רבות לגרוד וקשקשים, ישנו טפיל נפוץ בחתולים הנראה כמו קשקש (ונקרא "הקשקש המהלך") שיכול לגרום לגרוד שכזה. חוץ מזה, יש לשלול קודם סיבה נפוצה בהרבה והיא פרעושים, ע"י טיפול סדיר בחומר המתאים לגילו ומשקלו. ע"י בדיקת פרוות החתול אצל הווטרינרית שלך ניתן לשלול חלק מהסיבות לגרוד ולהמשיך באבחון מתאים.

בהצלחה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו