טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, לכלב שלי הופיע גוש על קו העין ממש איפה שהריסים התחתונות. ככל שהכלב שלי התבגר הגוש הלך וגדל. מה זה יכול להיות? האם יש סכנה או שייתכן שזה משהו מולד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בן כמה הכלב? לאורך כמה זמן ראיתם את ה"גוש" הזה גדל? חודשים? שנים? האם הכלב סובל בנוסף מכאב בעין, הפרשות, כיבים?
בכדי לדעת באופן ודאי מהו הגוש הזה, יש להסירו ולשלוח אותו לביופסיה, שתבחין בין מסה שפירה לממאירה. בהנחה והמסה גדלה לאורך זמן רב, סבירות גבוהה שזהו גידול עורי שפיר, אך לא ניתן להגיד זאת באופן ודאי ללא ביופסיה.
הבעיה העיקרית שאני מזהה כרגע- היא העובדה שהמסה הזו עלולה לשרוט את הקרנית של כלבך (אם עדיין לא עשתה זאת...), ליצור בהמשך כיב קרנית שיכול להסתבך ולגרום אי נוחות רבה לכלב. לכן ההמלצה הנוכחית היא להסירה (תחת הרדמה מלאה).
בברכה ורק בריאות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד