סרקומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקומה
    מורן
    27/10/2013

שלום,
    לכלבתי בת ה-6 אובחן סרטן מסוג סרקומה בכף הרגל (גידול בין האצבעות), סרטן הפוגע ברקמות החיבור.
    הוטרינר המליץ לכרות את הגידול ביחד עם אחת האצבעות שכן מדובר בסרטן רקמות חיבור. הוא טוען שיתכן כי תאבד שיווי משקל. בנוסף לכריתה ממליץ על כימותרפיה.
    לאחר מחשבות רבות החלטנו לא לבצע שום פעולה כירורגית.
    אנחנו רוצים שהכלבה תהנה מחייה ולא תסבול.
    לא רוצים שתאבד את שיווי המשקל.
    לא מעוניינים לכרות לה את האצבע ומאמינים שאם עכשיו זה אצבע בעוד שנה נצטרך לכרות גם את הרגל ולסחוב את הכלבה על הידיים.
    אנחנו רוצים כלבה שמחה, עצמאית.
    במידה ויתחילו כאבים ולא תוכל לסבול יותר נאלץ להרדימה.
    השאלה שלי היא כמה זמן הכלבה תחיה מרגע הגילוי? מדובר בכלבה צעירה והלב כואב עליה.
    כמו כן האם ישנם תוספי תזונה שניתן לתת לה אותם על מנת לעכב את התפשטות הסרטן?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרקומה

הוספת תגובה

• סרקומה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    27/10/2013

שלום מורן.

ראשית צר לי לשמוע על האבחנה בכלבתכם האהובה. על איזה סוג סרקומה מדובר והאם הגידול שפיר או ממאיר? (ישנם סוגים רבים של גידולי סרקומה והם יכולים להיות שפירים או ממאירים) ע"מ לדעת זאת יש לבצע ביופסיה מהגידול. באיזה אצבע הגידול?
    הטיפול האידיאלי בגידולים ממאירים מסוג סרקומה הוא אכן הסרה מלאה שלהם עם שוליים רחבים ע"מ למנוע חזרתיות ובסוגים מסויימים מומלץ לשלב את הטיפול עם כימותרפיה לצורך קבלת פרוגנוזה טובה יותר, הורדת סיכויי החזרתיות ושיפור איכות חיי בעל החיים - שזוהי כמובן המטרה העיקרית כאשר אנחנו מטפלים בסרטן בבעלי חיים. חשוב לי לציין כי למרות הקונוטציות השליליות שיש לנו מהמושג כימותרפיה באנשים, בבעלי חיים לא מופיעות תופעות הלוואי הנוראיות כגון חולשה, נשירת השיער וכו' (כמובן שלכל תרופה יתכנו תופעות לוואי אך עיקר המטרה היא שיפור איכות החיים והיא העומדת לנגד עיניינו בעת הטיפול).
    באופן כללי סרקומות הם גידולים שנוטים לגדול ולהתפשט לאט, ולכן גם הפרוגנוזה שלהם היא יחסית טובה (עד מספר שנים. אך תלוי מאוד באיזה סרקומה מדובר והאם מטפלים או לא וכיצד)
    במידה והגידול באצבע של כלבתכם הוא סרקומה ממאירה, בשל הצורך בהסרתו עם שוליים רחבים, אני מבינה את הצורך בקטיעת האצבע. ישנם כלבים רבים שמסתדרים כך ללא אובדן שיווי המשקל וללא צליעה, אך זה תלוי גם באיזו אצבע מדובר.
    יתכן ויש אופציה להסיר רק את הגידול, ללא האצבע אך זה תלוי בגודלו מיקומו והאם תשאר מספיק רקמה לצורך סגירת החתך לאחר ההסרה וכמובן לקחת בחשבון אופציה של חזרתיות. כל זאת בהנחה שהגידול לא פלש לרקמות סחוס/עצם באזור.
    אם עדיין אינכם שלמים עם ההחלטה אתם בהחלט יכולים להתייעץ עם אונקולוג של חיות מחמד בנוגע לטיפול האידיאלי בגידול ועם כירורג בנוגע לאפשרויות הסרתו.

מקווה שהמידע הועיל לכם
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו