גידול בוושט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בוושט
    מאי
    24/11/2013

יש לי בוקסר בן 7, לפני כחודש מצבו הדרדר, הוא החל להשתעל להקיא אחרי אוכל ירד משמעותית במשקל, החלו דלקות עיניים נפיחות בידיים וכו׳.
    התחלנו במספר בדיקות:
    צילום רגליים שהראה נפיחות מסביב מעצם
    בדיקות צואה לגילוי ביצי תולעים (שקלנו אפשרות של תולעת הפארק) הבדיקות יצאו שליליות.
    בדיקות דם יצאו תקינות
    צילום גרון ובית החזה גילה מעין גידול בוושט,
    היום ביצענו בדיקת אנדוסקופיה, בבדיקה התגלה גידול בוושט, הגידול נראה רציני וקשה כאבן.
    הוטרינר הציג לנו 3 אפשרויות:
    1. להמשיך במתן סטרואידים לכלב עד שמצבו הדרדר ולהרדימו.
    2. להסיר את הגידול בהליך כירורגי שעל פי הוטרינר סיכויי ההצלחה שלו נמוכים וההחלמה קשה.
    3. להסיר את הגידול באנדוסקופיה תהליך שהסכנה שלו היא דימום רציני בגרון ומוות במקום.
    אנחנו כרגע אמורים להחליט באיזה אופציה בוחרים ואנחנו אובדי עצות, הבוקסר הזה הוא הנשמה של כולנו, אני יודעת שאולי לא תוכל לעזור בלי הנתונים המדוייקים מהבדיקות אך אולי תוכל לפתוח את עינינו לעוד אפשרויות ולייעץ.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בוושט

הוספת תגובה

• גידול בוושט - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    04/12/2013

שלום מאי,
    ראשית סליחה על התגובה המאוחרת.
    צר לי לשמוע על מצבו של כלבך האהוב.
    האם ידוע סוג הגידול? האם נלקחו דגימות לביופסיה? באופן כללי גידולי ושט הם אכן גידולים מסובכים לטיפול בשל הקושי הרב בטיפול הכירורגי בושט והפוטנציאל לסיבוכים. ע"מ להקטין סיבוכים אלו מומלץ לבצע ניתוחי ושט ע"י כירורג מומחה במידה ובחרתם באופציה הכירורגית. כמו כן ניתן להתייעץ עם אונקולוג וטרינרי לגבי אופציות כימותרפיות להקטנת הגידול לפני הסרתו (תלוי בסוג הגידול)

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו